hitta hjälp i hemmet refinansiera stimulanspaket

The Home Refinance Stimulus Plan ger hopp till villaägare som är i svåra situationer med sin inteckning. President Obama har avsatt 75 miljarder dollar i stöd i detta program i ett försök att återuppliva den flämtande bostadsmarknaden.

Alla över hela USA, människor som kämpar för att hålla sina hem på grund av den ekonomiska situationen i landet. Människor har olika situationer, men kärnpunkten är att avskärmningen är på en all-time high. Denna stimulans pengar är inriktad på mjukgörande denna trend genom refinansiering och ändring av befintlig Fannie Mae och Freddie Mac ägda inteckningar.

Godkända långivare ges ekonomiska incitament för att bevilja dessa refinansiera och modifikation paket. Den minskade betalningen är förhoppningen att ge tillräckligt lättnad att tillåta husägare att stanna i sina hem och undvika utestängning.

Det finns två grundläggande program inom Home Refinance Stimulus Plan:

· Refinance: Det här alternativet är tillgängligt för dem som inte har varit mer än 60 dagar sen med en inteckning betalning under det senaste året. Denna person har förmodligen försökt att refinansiera sina hög ränta inteckning, men de hade inte tillräckligt med eget kapital i hemmet på grund av marknadsvärdet släppa i den aktuella bostadsmarknaden. Även om de är skyldiga upp till 105% av värdet av deras hem, kan de ansöka om en refinansiering. Hemmet ska vara en primär bostad. Tidsfristen för ansökan om dessa lån är den 10 juni, 2010.

· Loan Modification: Det andra alternativet är för folk som är i efterskott i sin inteckning redan. De kan stå inför avskärmning snart. I detta scenario, är en helt modifierad, omarbetade lån utställt. Olika metoder används som gör att långivaren att minska månatlig betalning till en siffra lägre än 31% av husägare brutto månadsinkomst. Husägare kommer också att vara berättigade till upp till $ 5,000 värde av incitament under de kommande fem åren för att hålla lånet strömmen. Detta appliceras på lånebeloppet.

Naturligtvis finns det ytterligare kvalifikationer riktlinjer för var och en av dessa planer.