hitta företag omvänd inteckning du kan lita på

Om du har beslutat att ansöka om en omvänd inteckning i ditt hem, är du på rätt sätt, liksom miljoner pensionärer, inför pensionering med betydligt mindre ekonomisk trygghet än du hade väntat. Av detta är det sista du vill göra ha din omvänd inteckning finansieras genom en mindre-än-nogräknade företag.

Det, aos en sorglig verklighet som omvänd inteckning bedrägerier överflöd, och att det, aos inte ovanligt för omvänd inteckning företag att ta betalt på marknaden för omvänd inteckningar orimligt höga ansökningsavgifter, och sedan berätta för dem att de har misslyckats med att kvalificera sig för ett lån .

var man kan hitta pålitliga omvänd inteckning företag
Om du arbetar med omvänd inteckning företag som kräver vad som verkar vara en hög andel av den blivande omvänd inteckning belopp – säg, mellan fem och tio procent – bara att börja ansökningsprocessen, don? T göra en annan sak tills du har kontrollerat sina register med National Reverse Mortgage Långivare Association, som listar sina godkända omvänd inteckning företag med statligt. Du kan också hitta information om omvänd inteckning företag på HUD – Institutionen för bostäder och stadsutveckling-, Äîwebsite.

Den NRMLA bildades 1997 för att övervaka den omvända inteckning industrin i USA, och deras hemsida är en guldgruva av information. Du kan lära dig allt du behöver veta för att ansöka om en omvänd inteckning. Du, Äôll hitta svar på vanliga frågor om den omvända inteckning processen, och en omvänd inteckning miniräknare med vilket du kan avgöra möts hur mycket pengar du kan räkna med att få i en omvänd hypotekslån.

Den NRMLA har också utarbetat en uppförandekod som alla omvänd inteckning företag måste komma överens innan de noterat på NMRLA platsen som en godkänd långivare. Deras uppförandekod kräver att godkända omvänd inteckning företag att vara lyhörd för de unika behoven hos pensionärer, och gör inget för att dra nytta av deras ovana med den omvända inteckning processen.

när du, Aore redo att gå vidare
Om du har beslutat att på allvar fullfölja dina omvänd inteckning alternativ, besök NRMLA hemsida och söka i listor över omvänd inteckning företag i den stat där ditt hem är beläget. Du kommer att kunna begränsa listan nedåt genom att hitta de företag som ligger närmast dig, och när du har ett dussin eller så kan du kontakta omvänd inteckning företag per telefon.

Gör möten med dem så att du kan ha en fördjupad diskussion om deras finansieringsvillkor, om du vet någon som redan tar ut ett lån med någon av de lokala företagen omvänd inteckning, prata med dem om deras erfarenheter och tillfredsställelse med processen.