hitta ett bostadslån nära dig

En av de viktigaste sakerna ett hem köparen kan göra t spara pengar är att handla rätt bolåneinstitutet.

Till exempel, låt oss säga att du får ett lån för ett hem i Texas, men långivaren är i New York och du kan få en god tro uppskattning baserad på New York-lån. Vad kommer att hända är att du kommer att bli mycket förvånad när du är vid stängning bordet.

Det är också viktigt att överväga långivarens erfarenhet, rykte, kunskap och lån programval. Om du är som många som helt enkelt ringa företag och frågar “Vad är din skattesats för X lånebeloppet?” det är inte det bästa sättet att handla för ett lån. En låntagare måste få ett lån som är rätt för dem för vad de vill åstadkomma ekonomiskt inte lånet officer behov eller specialerbjudanden. Det är där erfarenheten kommer in med en långivare genom att analysera din situation och erbjuder dig vad som fungerar bäst vilket inte nödvändigtvis innebär den lägsta med en justerbar ränta lån, ränta endast eller negativ amortering lån.

När du vet det bästa låneprogram för dina behov såsom lån produkt, lånebeloppet och lånet, är du redo att diskutera dina mål och få följande information.

Vad är räntan och april (årlig procentsats) av lånet? Den effektiva räntan är ibland förvirrande för människor. Det är helt enkelt summan av räntan, punkter och andra avgifter lån dividerat med lånet ge en årlig ränta under det första året. Långivare måste lämna denna information enligt lag och det är det bästa sättet att jämföra lånekostnaderna.

Kommer det att finnas punkter laddat? En punkt är lånebeloppet gånger 1 procent och detta varierar från långivare till långivare. Var försiktig när du erbjuds en låg ränta och höga poäng – detta kan hamna kostar dig mer ur fickan kontra ett lån med en högre ränta och mindre poäng. Även om det är viktigt att veta att punkterna är avdragsgilla till köparen. Men alltid rådfråga en skatt professionell för att säga sig à jour med förändrade skatteregler.

Vilka är de totala lån avgifter? Långivare avgifter (lån avgifter) omfattar sådana kostnader som ansökan, uppkomst, dokumentsammanställning, dokumentgranskning, emissionsgarantier och skatt tjänsten. Ibland kommer de att ta betalt för utvärdering och bedömning recension avgifter också. Fråga alltid vilka avgifter du kommer att debiteras, är vad som ingår och vad du kommer att debiteras för ur fickan eller individuellt. Kom ihåg att detta är långivare avgifter. Det finns fortfarande spärrade / avveckling, advokatkostnader (ostkusten stater) och titel avgifter försäkringar.

Kan du låsa in din ränta och poäng? Långivare kan garantera dig viss ränta under ett visst antal dagar. Längden av låset kan variera från 15 dagar och hela vägen upp till sex månader i vissa fall. Avgifter som tas för att säkerställa en kurs kan vara bred och intervallet 0,25-2 procent av lånebeloppet beroende på hur länge du vill ha den låst. Var noga med din kurs inlåsning dokumenteras skriftligt och visar både hastighet och punkter.

Är du en VA eller FHA direkt långivare? Med statligt styrda lån, kan du lägga mindre ner som 3% på FHA lån och VA lån har några noll-down-program.

Med all denna information som du nu kan prata och söka igenom de olika långivare på nätet i ditt område och hitta rätt lån för din situation. Tänk på: “Ta inte ett lån baserat på bara räntan!”