hitta ett alternativ till konkurs

Konkurs är, i viss utsträckning, som en illusion av palmträd och damm i öknen. Hitta pengar att betala en advokat, ansöka om konkurs och med duns av en gavel domstolen gör din skuld försvinna. Du kan hålla ditt hus, om du har en, din bil, om du har en av dem, vad som är kvar att göra sig av förutom möbler du köpt på kredit? Dessutom, “Alla säger att det är en kick att få ett kreditkort och bli en trovärdig låntagare igen på bara ett par år …”

Det är varken så attraktiv heller så enkelt. Det finns två grundläggande konkurs alternativ. En av dem löser dina skuldförbindelser helt (utom de inteckning och bil betalningar) och den andra sätter din ekonomiska frågor i händerna på en konkurs plandomaren. Om domstolen bedömer att din inkomst inte motiverar fullständig konkurs, kommer du till betala en del av vad som är skyldig till alla dina fordringsägare. Eller snarare, kommer domaren att anvisas att göra det och du kommer att beställas för att vända din lön över till att domaren varje månad. Och trots vad “alla säger,” konkurs stannar med dig under en lång tid. Inte tänker på att köpa en bil, hyra en bil eller göra några större inköp utan kontanter.

rådgivning, skuld förhandling och medling

Bland de alternativ till konkurs är skuld förhandling. Du kan prova det här på egen hand, men det bästa sättet att hantera det är att anlita en professionell skuld förhandlare och öppna diskussioner med dina fordringsägare. Målet är att få en minskning av skulden och en betalningsplan som du kan möta.

Borgenärerna kommer att titta på dig som ett steg bort från konkurs och kommer i de flesta fall vara mottaglig för att få någonting snarare än ingenting. Eftersom du är gäldenären som kan blekna bort, behöver du en anständig förhandlingsposition. Det är bäst att låta en etisk professionell hantera det för dig, eftersom de oftast “vet fienden.” De har förhandlat med de största kreditgivarna många, många gånger och vet vad deras olika tröskelvärden.

Credit rådgivare kommer också att arbeta med dina fordringsägare för att hjälpa dig att utveckla en plan skuldförvaltning. Dessa yrkesmän hjälper också med utvecklingen av en realistisk personlig budget, något som de flesta av oss med kredit problem inte kan göra.

Om du har problem med din bolåneinstitutet, prata med dem. De vill inte se dig i standard och kommer förmodligen att vara villiga att arbeta med dig på en tillfälligt nedsatt betalningsplan.

skuldkonsolidering lån

Många människor som är husägare drog fördel av de låga räntorna under de senaste fyra åren för att ta lån hem kapital och betala av kortfristiga skulder. Det är den ideala lösningen, eftersom räntan på detta “topplån” kommer att vara avdragsgilla. Det är klokt att inte låna mer än den skuld du vill gå i pension. Hem kapital lån är oftast mycket kortare löptid än bolån och har ofta ballong betalningar i slutet. De kan vara tidsinställda bomber, den refinansiering karusellen kommer inte att gå runt forever.

Oprioriterade skuldkonsolidering lån bör också bli föremål för närmare granskning. Många har höga avgifter och vissa har justerbara priser, som en sann inteckning. Du måste anta att din nya utgifter disciplin kommer att upprätthållas och besluta med din räknare om lånet plus avgifter plus ränta vinner du något över dina kortsiktiga kreditkostnader.