hitta en remortgage deal på kreditmarknaden mardröm

Mitt i den kreditkris “, är en minskning av det belopp som finns tillgängligt för låntagare inte det enda problemet som konsumenter. Varje inteckning affär eller andra lån, och särskilt kortfristiga skulder, har blivit allmänt dyrare under det senaste året.

Många av oss har plågats upp kortfristiga skulder på plastkort i utgifterna boom, och nu känner av smärtan. Inför höga kreditkort återbetalningar och ständigt ökande levnadskostnader, stigande livsmedels-och bränslepriserna, är många individer kämpar för att gå ihop, och använder sina kreditkort som ett sätt att säkra kortsiktig upplåning. Utgifterna för kreditkort i Storbritannien har stigit till i genomsnitt £ 45.000.000 varje månad.

Med bostadsmarknaden faller i värde med 10% hittills i år, kan en tvångsförsäljning på denna marknad innebär att förlora betydande kapital, särskilt om en övergång till hyresfastigheter övervägs. Detta kan göra att möjligheten att säkra en ny inteckning affär särskilt attraktiv för många individer som har betydande kapital bundet i sin egendom.

Men att ta ut en ny inteckning affär är det inte ett alternativ att snubbla in blint: ta sakkunnig remortgage råd är avgörande för att säkerställa att varje inteckning affär är prisvärda och kommer att lämna en låntagarens dagliga finanser i ett bättre tillstånd.

Att hitta ett företag som erbjuder tjänster av en oberoende finansiell rådgivare rekommenderas, inte bara kan de ge konsumenterna remortgage råd, bör de också noggrant bedöma låntagarens personliga finanser och vägleda dem på överkomliga någon ny inteckning affär. En oberoende inteckning rådgivare kan lägga fram alla erbjudanden som matchar en blivande låntagarens nya krav inteckning affär, och kommer att samla in och jämföra en inteckning citat från de mest lämpade leverantörerna. En rådgivare som ger remortgage råd om kommer att kunna vägleda presumtiva låntagare på den typ av ny inteckning affär bäst passar deras personliga förhållanden.

Men i kreditkrisen, är det fortfarande möjligt att få en bra affär? Svaret är ja, men bara om den blivande låntagaren har en bra kredit historia. För en blivande låntagare som söker en ny inteckning affär, är det absolut nödvändigt att en positiv kreditbetyg bibehålls samtidigt samla några inteckning citat.

Tvärtemot vad många tror finns det fortfarande gott om nya inteckning erbjudanden som finns på marknaden, totala bolån i juli uppgick till £ 4.3billion, bara något lägre än föregående halvår genomsnittliga siffran £ 4.8billion. För personer med god kredit poster säkrar en bra ny inteckning affär är osannolikt att vara ett problem. Det finns också belägg för att konkurrensen börjar intensifieras mellan nya leverantörer inteckning affär, med ett fåtal långivare jagar låg risk.

Konsumenterna möter då ett svårt beslut om att välja en fast eller rörlig ränta på sina nya inteckning affär.

Inför en verklig möjlighet att Bank of England utlåningsräntor kan falla inom en snar framtid, finns det en risk att det i vissa fall fast ränta erbjudanden kan bli dyrare än en rörlig ränta inteckning affär i framtiden.

Det har aldrig funnits ett större behov för konsumenterna att säkra en god oberoende remortgage råd när söker en remortgage affär, för att hjälpa dem att välja den bästa möjliga inteckning offert för deras omständigheter. Överkomliga priser är en viktig faktor, eftersom alla som funderar på att ta ut en ny inteckning eller andra lån måste komma ihåg att deras hem kan vara hotade om de misslyckas med att hålla upp återbetalningar.