hitta en inteckning – det är fortfarande ok

Letar du efter en inteckning men orolig måndagens (8 oktober) Panorama-programmet? Du bör inte låta detta hindra dig. Samtidigt fanns det helt klart vissa rör aspekter i detta program ha i åtanke att de visade fallen var vid den yttersta änden av bolånemarknaden – Vissa människor som uppenbarligen hade otillräckliga inkomster för att betala för inteckning i första hand och en del människor som hade haft tidigare byggt upp betydande skuldproblem i det förflutna. Och minns att det fanns problem med mäklare inblandade, men inte alla mäklare är sådär. Om du redan har en inteckning och letar efter remortgage, då kan du väl kunna hitta den rätta själv. Och det finns massor av verktyg som finns på nätet som hjälper dig att räkna ut de kostnader som uppstår och om det är värt remortgaging.

Om du funderar på att köpa för första gången sedan göra en del efterforskningar själv. Återigen finns inteckning räknare på nätet som kan hjälpa dig att räkna ut om du har råd med inteckning som du behöver för att få huset av dina drömmar. Du kan också få hjälp med att arbeta ut de kostnader, som stämpelskatt. Vissa räknare kan även kontrollera vad som händer med din månatliga betalningar om räntorna förändras i framtiden.

Det bästa du kan göra är att använda en webbplats inteckning jämförelse. En som är oberoende av alla långivare. En som ger dig inteckning guider. En som söker hela bolånemarknaden. En som visar den verkliga kostnaden för lånet som du tittar på som innefattar inte de månatliga betalningar utan även alla de avgifter som gäller.

Francis ghiloni