hitta en ansedd inteckning mäklare

Så, du söker efter en inteckning mäklare, men du är inte riktigt säker på var du ska börja. Nåväl, det finns flera olika ställen som du kan leta för att hitta en inteckning mäklare – telefonboken, på nätet och via vänner och familj är alla bra ställen att leta. Men, hur vet du egentligen att de är en ansedd inteckning mäklare eller ej? Här är några tips som hjälper dig att sålla ut de goda från de dåliga:

Ett. Sammanställ en lista. Samla upp all information om inteckning mäklare som du har fått hittills, från vänner och familj, telefonboken, eller online, och placera allt på en lista. Se till att du har det fullständiga namnet på företaget, deras telefonnummer, och antingen deras adress eller webbadress.

2. Göra några läxor. Nu när du har din lista, måste du gå igenom varje inteckning mäklare och söka reda på all information om dem som du kan hitta genom Better Business Bureau och Attorney General kontor. Du kan göra detta antingen online eller via telefon. Medan du bläddrar i sin information, här är några saker som du behöver för att leta efter: Har företaget någonsin varit inblandad i juridiska problem med statliga eller federala regeringen? Är de en licensierad inteckning mäklare i USA, eller är de utomlands? Hur många klagomål har lämnats in mot inteckning mäklare? Om företaget har flera klagomål eller stämningar mot dem antingen av regeringen eller enskilda, bör detta vara en röd flagga och du bör överväga att korsa dem utanför listan. Om företaget inte är en licensierad inteckning mäklare, är detta en stor röd flagga och du bör släppa dem utanför listan omedelbart. Om du stöter på några andra frågor som bara inte satt rätt med dig, ta detta bolag utanför listan också. Du ska känna dig helt trygg med att företaget har din personliga information och dina pengar.

Tre. När du har minskat din lista ner genom att göra en liten bakgrund på varje inteckning mäklare, bör du ha ett par som är på toppen av din lista. Ring dessa få och intervjua var och en genom att be några av dessa frågor: Hur länge har de varit i branschen? Vilka är deras avgifter på bostadslån och refinansiering? Vilka typer av priser erbjuder de? Och andra frågor som du kan behöva veta som gäller för din situation.

Genom att ta reda all information som du kan om företaget innan du registrerar med dem, kommer att bidra till att säkerställa att du väljer en ansedd inteckning mäklare för att hantera din nästa inteckning.