hitta din inteckning och hålla den under kontroll

Denna marknad är en notoriskt mångsidig arena för att kliva in så måste du vara väl informerade när det äntligen kommer till kritan. Det finns många olika typer av och alla möjliga olika skattesatser så att hjälpa dig hitta den bästa inteckning för dig här, AOS en guide till olika typer för att hjälpa dig att komma igång eller hantera din nuvarande upplåning:

fast ränta:

Fast ränta inteckningar inte påverkas av förändringar i räntor, så den nuvarande låga ränta ISN? T något du behöver för att hemsöka över. Du kommer att betala samma belopp varje månad oavsett eventuella ökningar eller minskningar i basen räntan. Ekonomin ISN, AOT en lätt sak att förutsäga så istället, Äògambling, AO åtminstone vet du vad, AOS kommer ut ur ditt bankkonto varje månad. Fast ränta inteckningar är den mest populära typen enligt rådet hypotekslångivare.

tracker:

Detta innebär att den ränta du betalar på ditt lån kommer att spåra bankens basränta. I det ögonblick du, vara Äôll gynnas kraftigt från rekordlåga ränta på 0,5% och vara mycket glad att hastigheten hölls förra veckan. Men när ekonomin börjar återhämta räntorna kommer att stiga igen och om du, Aore drar full nytta av dessa låga priser beror på huruvida ditt avtal har miniminivå klausul skriven i. Med sådana låga räntor och tillståndet för ekonomi en hel del långivare drog tillbaka sina tracker inteckningar men en hel del har återinförts och en del fortsatte att erbjuda, men det, AOS ganska osannolikt att du, Äôll komma undan med en som spårar under 0,5% ränta!

standard rörlig ränta (SVR):

Standard rörlig ränta är oftast vad du placeras på av din långivare när tidigare affären avslutas. Hypotekslåneinstitutens bestämmer hastigheten med hänsyn till Bank of England basränta.

Under hela den ekonomiska dopp i de senaste åren, har med era ansökningar godkända blivit alltmer hårt. Många banker och hypoteksinstitut har lagt extra klausuler och villkor för sina produkter och även bort vissa sådana från deras sortiment. Första gången köpare har haft det svårare än de flesta, och många har tvingats ut på marknaden. Men tecknen ser mer positivt och som ekonomin stabiliseras så se till att du gör din forskning ordentligt.