hitta den perfekta hypotekslån för ditt första hem

Att köpa ett hem är lätt en av de viktigaste och största köpbeslut du kan göra. Som ni kan föreställa er att räkna ut hur du ska betala för det inte bör ta lätt på. Att hitta rätt Dallas hypotekslån är precis lika viktigt som att hitta det perfekta hemmet.

Bestämma vilken typ av Dallas inteckning som fungerar för dina behov och ekonomiska förhållanden kan tyckas komplicerat men när du beväpna dig med rätt kunskap, det blir ingen stor sak. De flesta banker och långivare erbjuder Dallas bolån som tillhör någon av dessa kategorier.

fast hypotekslån

Fasta hypotekslån är den mest populära Dallas hypotekslån. Dessa Dallas bostadslån är tagna med en långivare och du sedan betala en viss summa för en viss tid. 30 år fast hypotekslån är den mest populära eftersom de månatliga betalningarna är låga och räntorna brukar även i en 30 års period.

Det finns även kortare tidsperioder finns som 5 år, 10 eller 15 år fast Dallas hypotekslån, till exempel. Dessa typer av lån tillåta människor att betala av sina hus i en kortare tid, men det kommer att bli högre månatliga avbetalningar.

En annan underkategori av dessa typer av Dallas bostadslån är justerbar ränta hypotekslån. Du börjar med en lägre ränta jämfört med en 30 år fast hypotekslån som lämnar du betala mindre varje månad för din inteckning återbetalning. Det varierar med marknaden så ha detta i åtanke.

konvertibla lån

Konvertibla lån blir allt populärare. Denna speciella typ av Dallas Texas inteckning tillåter människor att hålla sina dörrar öppna, medger möjliga flexibilitet på vägen. Om du tror att räntorna är för höga, konvertera till en fast ränta hypotekslån och om räntorna är på en låg punkt, konvertera till ARM baserat bolån.

Dessa lån är ett exempel på en fast ränta konvertibellån. Du börjar med små månatliga avbetalningar under en period av 5 eller 7 år. Vid slutet av denna period, betala tillbaka lånet i en klumpsumma. Denna taktik används främst av investerare eller återförsäljare egendom som vill sälja ett hus i en kort tid, eftersom de kommer att ha pengar att betala tillbaka när de säljer huset.

Särskilda bolån

Dessa är Dallas bolån endast erbjuds till en viss grupp av människor. Ett exempel skulle vara en FHA hypotekslån. Denna typ av Dallas hypotekslån är endast tillgänglig för första gången hem köpare eller personer med dålig kredit. Om du vill veta om du har rätt eller är lämplig för en viss speciell hypotekslån, kontakta en professionell inteckning konsult innan du beslutar om någon inteckning erbjudandet.