hitta den bästa köp låta inteckning

Ta dina första steg i köp låta marknaden kan vara en skrämmande utsikter. Men med rätt råd, rätt inteckning och rätt boende, det finns ingen anledning till varför någon inte kan bli en framgångsrik egendom investerare.

Börja med att prata med lokala uthyrning agenter eller fastighetsförvaltare. De kommer att kunna ge dig råd om vilka typer av fastigheter som är mest efterfrågade, de mest eftertraktade områdena för hyresgäster och vad du kan förvänta dig som en månatlig hyresintäkter. Kom ihåg att du pratar med experterna så gör inte misstaget att tro att du vet bäst. Om du tänker investera i en universitetsstad komma i kontakt med studentbostäder officer.

När du har en klar uppfattning om vilken typ av fastighet du letar efter, du behöver för att förvandla din uppmärksamhet till att hitta rätt köp låta inteckning. Som med alla aspekter av branschen för finansiella tjänster, är nyckeln till att göra så mycket läxor som möjligt. High street banker och sidorna pengar för söndag broad ger fortfarande fertila jaktmarker, men hittar du några av de bästa erbjudandena med hjälp av en nätmäklare.

Som en tumregel du kommer att upptäcka att de flesta långivare kommer att erbjuda upp till 85 insättning. Därför, om du vill köpa en fastighet för £ 200.000 du behöver en första klumpsumma på £ 30,000. Du måste också faktor i mäklarens arvode, advokater avgifter och kostnader värdering.

En erfaren mäklare kommer att kunna hjälpa dig att avgöra vilken av följande inteckningar som är mest lämplig för dina behov:

Standard rörlig ränta: Med en SVR den procentsats styrs av långivaren och kan gå upp eller ner för att spegla förändringar i Bank of Englands basränta. En kritik av SVR bolån är att långivarna passerar procentuella ökningar på snabbare än minskningar

Fast ränta inteckning: Om du är en försiktig investerare, som gillar att ha god kontroll över din månatliga utgifterna, kan en fast ränta inteckning vara svaret. Safe från svängningar i ekonomin: du kommer inte att förlora på om det finns en nedgång, men lika du inte kommer att kunna dra nytta av räntesänkningar

Capped Rate Mortgage: Capped bolån liknar SVR, men har en fast gräns över vilken räntan inte kan klättra

Rabatterat Rate Mortgage: Rabatterade inteckningar erbjuda låntagarna en reducerad skattesats för en viss tid (vanligtvis mellan 18-24 månader), innan man går till SVR

Base Tracker Mortgage: Tracker bolån är bundna (ett fast procentsats ovanför eller nedanför) till Bank of Englands basränta.

Eftersom priserna varierar från långivare till långivare är det en bra idé att åka runt. Kom ihåg att mäklare ofta har tillgång till förmånliga priser som inte är tillgängliga för allmänheten. Om du väljer att använda en köp låta mäklare, se till att du väljer ett som ut avgifter när inteckningen har framgångsrikt arrangerat.