hitta billiga lån inteckning sparar pengar

Inte alla låg ränta bolån skapades lika. Vissa är riktigt bra lån med giltiga låga priser. Andra är hägringar använder en låg uppgav ränta som kamouflage för en högre skattesats. För att se skillnad du måste göra din forskning, och sedan läsa det finstilta i din inteckning dokument innan du skriver på den streckade linjen.

De enklaste bolån att förstå är vad som kallas fast ränta inteckningar. Dessa lån har en ursprunglig ränta som aldrig ändrar under loppet av lånet utan att du önskar det. Det kan förändras om räntorna går ner och du vill att refinansiera. Det kan dock aldrig tas upp av långivaren ensidigt.

Den andra klassen av bolån kallas justerbar ränta inteckningar. Dessa är mest ofta kallas ARM: s. Justerbar ränta lån har ofta en lägre initial ränta än sina fasta öde kusiner. Men i många fall detta är kortvarigt. ARM: s har en benägenhet att snabbt stiga.

Den värsta sorten av ARM är ute kallas lån teaser kurs. Som namnet antyder, de tjänar för att retas låntagare med en mycket låg inledande ränta. Dock betyder det låg inte länge. De flesta teaser ränta inteckningar stiga snabbt efter den inledande perioden löper. Slutet är ofta tragiskt för husägare.

För att veta om inteckning du är underhållande verkligen har en låg ränta du måste läsa alla detaljer. Kontrollera om räntan är fast eller om det justerar. Om den gör det justerar, då måste du veta när den gör och vad beräkningen används för att räkna ut hur mycket. Du kommer inte att kunna veta det exakta beloppet för din framtida inteckning betalning, men du kommer att kunna komma med en god approximation.

De bästa låga räntor är de som kommer med fast ränta inteckningar. Detta gör att du vet att du har möjlighet att få den låga räntan för livet av lånet. För att få en låg ränta fast ränta kräver god kredit och vanligtvis minst en 20% handpenning. För närvarande, frågor bedömningen också kraftigt och måste motivera inköpspriset. För de som kan få en, är en låg ränta fast ränta är vägen att gå.

Vissa scenarier passar väl med justerbar låga ränta inteckningar. En är om du vet att du bara kommer att äga fastigheten för en kort tid. Om du är säker på att du kommer att sälja fastigheten innan den första återställningen, sedan en justerbar ränta kan vara ett smart drag. Men om det finns några tvivel om längden på ditt ägande då en fast ränta är vägen att gå.

Låg ränta bolån är ute. Men, måste du göra din forskning för att säkerställa att du verkligen får en låg ränta. Vissa kurserna upp framför är inte så som de visas. Du måste borra ner till detaljer och finstilta för att se till att du förstår exakt vad det är du skriver. Den extra läxor kan spara dig tusentals dollar.