historiska bolåneräntor upprepa historien

I de flesta finansiella marknaderna historia gör, faktiskt, upprepa sig. I de flesta industrialiserade aktiemarknaderna historien har upprepat sig om och om igen. Bull and Bear marknader tycks sammanfalla med specifika händelser som relaterar mycket nära till tidigare händelser. Problemet med att jämföra detta till inteckning industrin är att det finns inga hårda fakta om det avlägsna förflutna. Bolåneränta enkätdata har endast samlats in sedan 1971 och hela bostadsmarknaden har drastiskt förändrats under de senaste 80 åren.

När man tittar på historiska bolåneräntor, är det ganska uppenbart att den nuvarande långsiktiga trenden är nedåt. Under den sista stora lågkonjunkturen period i början av 1980-talet boräntorna nådde en topp på 17,5%. Sedan dess har priserna sjunkit stadigt till sina nuvarande dag, ca 4,8%. Det har varit upticks längs vägen, men den övergripande trenden är ner. Vid ett tillfälle, finns det kommer att bli en botten i bolåneräntor vilket leder till en stadig ökning. Det är högst osannolikt att priserna någonsin kommer att komma nära 17,5% igen, men om historien upprepar sig, de kommer att behöva öka betydligt över dagens historiskt låga nivåer.

Om vi ??vet att historien kommer sannolikt att upprepa sig, kan nu vara den bästa tiden i många av våra livstider för att köpa ett hem eller refinansiera. Även om många amerikaner är i trängande raksträckor ekonomiskt, är detta en möjlighet som inte kan föras upp. Det är lockande att försöka förutsäga den exakta botten bolåneräntor, men när man tittar på den större bilden av bolåneräntan historia, nu är den bästa tiden att köpa.