high-end fastighetsförsäljningar

Medan majoriteten av Storbritannien kämpar för att gå ihop mitt i kreditkrisen, det finns en viss andel av bostadsmarknaden som är till synes opåverkade av krisen som prisfall knappast gör skillnad. I den övre änden av marknaden, är fastigheter fortfarande utbyts för miljontals pounds, och dessa siffror stiger trots läget på marknaden längre ned på skalan.

En ny utveckling i New York är Fifteen Park Central West, ett bostadshus som stoltserar vinkällare, privat bibliotek och en 12-timmars-en-dag kock service. Det utvecklades av bröderna Arthur och William Zeckendorf och föga förvånande, är lägenheterna säljs för svindlande priser. Den billigaste kan köpas för endast $ 5m, medan några av de top-end egenskaper har gått för summor så stor som $ 40m. Totalt har de sålt $ 2 miljarder värde av lägenheter inom loppet av 2 år, en fantastisk prestation, men om efterfrågan finns där, då människor kommer att förse fastigheterna.

Det har alltid funnits en ökande klyfta mellan rika och fattiga, men det verkar nu att samma sak händer för de rika och de superrika. Att vara en miljonär är inte elitistiskt sak längre, folk måste bli flera miljoner eller miljardärer för att få erkännande i samhället.

Detta är allt som händer medan bostadsbristen visar inga tecken på att låta upp till nedre delen av marknaden. Beviljade bostadslån är på rekordlåga och hem repossessions är också på uppgång som människor kämpar för att göra sina återbetalningar. På grund av detta, har marknaden sett en ökning av antalet bostadsobligationer tas ut av inteckning företag, eftersom de syftar till att få borgen på alla pengar som de delar ut.