hemmet utlåning industrin har fått en helt ny look

Låt oss tänka tillbaka för sekund till år 2000. Hem kostnaderna var låga och räntorna var anständigt. Plötsligt FBI drop räntor och värderingar hem börjar klättra. Kommer någon ihåg varför? Naturligtvis gör vi men ofta glömmer de verkliga orsakerna till varför något i utlåningen sker i första hand. 9/11 var en katastrof för detta land som nästan lamslog ekonomin. Men återigen FBI rädda dagen genom att dramatiskt tappa bolåneräntorna.

Om vi ??tar en titt på vad som händer under de närmaste åren, från 2001 och 2005 ser vi att inte bara priserna förbli låg men hem värden ökar i förhållande aldrig tidigare sett. Så naturligtvis som amerikanerna när våra egna kapitalet ökar och vi kan se materiella intäkter tar vi nytta av det. Jag tror inte jag känner någon som ägde ett hem under denna period som inte gör en utbetalning refinan. Så som det var snabbt 80% av alla villaägare är pengar ut till 85% eller mer av deras hem värde. För att hålla de lån som kommer våra nationer mest pålitliga långivare börjar komma upp med över de bästa metoderna för utlåning förfaranden. Skapa löjliga lån som inte gör annat än att få den amerikanska husägare mer pank och i mer trubbel än detta land har någonsin sett.

Så här är vi i mitten av 2008 och ingen kan få godkänt att köpa en ny madrass mycket mindre ett hem. Men det är hem. Investerarna suger upp utmätningar och planar ut på marknaden sakta men säkert. I denna nya era av utlåningen måste vi nu tänka framåt och inte bara för nu. Finns det några verkliga incitament kvar för husägare och husköpare just nu. Visst är det bara att titta runt och plocka igenom soporna. De grundläggande konventionella och FHA lån är fortfarande tillgängliga och det finns några nyhet inteckning kvar produkter. Men vi måste ställa oss. Vad vill jag egentligen ut av detta lån och fortsätt därifrån.