hemligheter lösa brottsligt federala studielån

Om du nyligen har försummat din federala studielån, finns det några alternativ för dig. Försumliga på ett lån kan göra att du känner dig osäker på din ekonomi, men i denna ekonomi kan det vara svårt att göra dina betalningar i tid. Det finns så många människor som är i samma båt just nu. Du bör ändå vara att försöka hitta ett sätt att göra dessa betalningar. Om du känner för att du inte kommer att kunna göra betalningar, bör du titta in i någon form av förhandlingar med dina fordringsägare för att få denna skuld betalas ner. Du måste börja lösa skulden med inkassobyråer så snart du kan.

I denna artikel kommer vi att gå igenom några av de saker du kan göra för att arbeta med de samlingar byråer för att börja lösa skulden från federala studielån.

Först prata med dina fordringsägare om att avstå från indrivningskostnader. Dessa indrivningskostnader kan variera från 20 till 25 procent av din månatliga faktura. Detta kan lägga upp i en hast. Om dina studielån är $ 200 per månad, tittar du på en minimum $ 40 samling avgift varje månad. Om du kan nöja med dem för en klumpsumma, kommer inkassobyrå tillåter vanligtvis att du bara betalar principen belopp du är skyldig, plus upplupen ränta som inte har betalats.

En annan sak du kan göra för att betala din skuld på din federala studielån är att be om en minskning av det totala belopp som du är skyldig. Det kan vara så enkelt att be om bara en 10 procent minskning. Som inklusive upplupen ränta och inte betalt, förstås. En inkassobyrå kommer vanligtvis att acceptera denna minskning, men allt beror på din individuella situation. Inte alla kommer att kunna få en minskning av skuld till en inkassobyrå.

Slutligen, när du får ett erbjudande om förlikning, se till att du får det skriftligt och granskas av en advokat. Detta är ett avgörande steg för att lösa din skuld studielån. Om du misslyckas med att få en uppgörelse i skrift, kan inkassobyrå göra ganska mycket vad de vill utan några rättsliga påföljder.

För att du ska få en lyckad uppgörelse med en inkassobyrå, bör du inte ha råd att betala lånet. Om du gör tillräckligt med pengar för att faktiskt betala lånet, är det mycket osannolikt att du kommer att kunna nå en uppgörelse.