hemligheter att veta innan du begär en kostnadsfri offert inteckning refinansiering

Vem var det som sa, “ett uns av förebyggande är värt ett halvt kilo av smärta.” Detta uttalande gäller även refnancing en inteckning. En av de vanligaste områden som blivande husägare betala mer på är med punkter.

En punkt motsvarar en procent av lånet. Poäng kan variera under 1% -3% av inteckning, som ofta kallas originering poäng. Det är ungefär normen för branschen. När det blir lite “klibbiga” har att göra med hur en inteckning mäklare kan generera bonusar av lånet. Minns inteckning mäklare är precis i mitten mannen. Han faktiskt fungerar med slutet långivaren, som ibland kallas en grossist långivare.

Den grossist långivare kan ha ett avtal för att få upp till en extra 1% (dvs punkt) av lånet för varje 0,25% de kan få låntagaren att godkänna över vad den ursprungliga hastigheten långivaren erbjuder mäklaren. Säg låntagaren ansöker om en $ 100k inteckning. Den inteckning mäklare kan göra upp till $ 3k (3 poäng) av detta lån. Den grossist långivare ger mäklaren en garanterad ränta erbjudande på vilken ränta de kan erbjuda sin klient. Mäklaren i sin tur ger dig en ränta som kan vara en fjärdedel (.25%) procentenhet högre. Om du accepterar, har mäklaren tjänat bara en extra $ 1000.

Det är där argumentet börjar. Är det bara affärer, men aggressiv, att inteckning mäklare är att öva? Eller, de skinnar kunden, och att gränsen oetiskt? Kunskap är makt, och i det här fallet, desto mer du är medveten om då mindre sannolikt är det att du kommer att tas till slakt.

Ett av de bästa sätten att bekämpa denna praxis är att skapa konkurrens med olika inteckning mäklare. Internet gör det nu möjligt att detta ska bli verklighet. När du använder en av de gratis online inteckning refinansiering citat webbplatser du fylla i ett formulär. Du behöver inte ens ge ditt personnummer för att komma igång så inga onödiga förfrågningar kommer att visas på din kredit-fil. Nu, istället för att du jagar många mäklare, har du många långivare jagar dig. Detta ger dig kontroll över situationen.