hemligheten till verkliga besparingar på din inteckning är en bra inteckning strategi

Om du tittar på att köpa ett hem eller refinansiering ditt befintliga hem, har du förmodligen haft en hel del samtal om räntor. Om du tycker om att tala om räntor, böter, gå vidare. Det är som att prata om vädret: det kommer inte att göra någon skillnad, men det ger dig något att prata om.

Den enkla sanningen är att variansen i räntor från ett låneinstitut till en annan är så liten att det inte kommer att göra en stor skillnad i den totala kostnaden för din inteckning.

I själva verket är skillnaden endast ca 0,06%, vilket är en besparing på $ 41,12 per år på en $ 100.000 inteckning.

Med all tonvikt nyligen på kredit poäng och kreditvärdighet, är det förvånande att många människor fortfarande tror att shoppa runt för bästa räntan kommer att göra stor skillnad. Kredit värderingar är baserade på en konsuments kreditvärdighet: om du betalar dina räkningar i tid, om du någonsin har fallerat på ett lån, om andra långivare har varit villiga att låna ut till dig, etc. En kredit värdering av 500 betyder att du inte en bra risk, och en kredit värdering av 700 kommer att innebära att du är en bättre risk. Långivare fastställa avgifterna för en konsument baserad på den punkten. Det är allt som finns till den. Så bortsett från några poängs skillnad, är alla banker kommer att citera samma skattesats för en person med en poäng på 650. Lets ‘titta på att besparingar ränta på $ 41,12 per år. Om du tittar runt i mer än 6 timmar, betalar du själv bara $ 6,85 per timme för din tid.

Det enda sättet att få en verklig besparing på din inteckning är att ha en övergripande inteckning strategi. Det finns många typer av inteckningar som erbjuds, och kombinationerna av styrränta används, betalningsvillkor och varaktighet lån kan ha en stor övergripande inverkan på lånet över tiden. Detta är vad som är mer viktigt att titta på. Att hitta inteckning expert som kommer att diskutera mer än bara räntan, men i stället kommer att förstå de ekonomiska marknaderna och granska din ekonomiska situation och långsiktiga planer kommer att uppnå mycket mer besparingar på din inteckning. Att välja rätt inteckning strategi kan spara tiotusentals dollar, jämfört med $ 40 ovan som kan sparas på en lägre ränta.

Hur kan du ta reda på den bästa strategin? Arbeta med en inteckning konsult som förstår de ekonomiska marknaderna, som arbetar nära dig, som förstår dina behov och särskilda omständigheter, och som kombinerar denna kunskap och information med de bästa priserna på marknaden är hemligheten till att hitta rätt inteckning strategi. Förstå detta koncept kan du spara tiotusentals dollar i kostnader bostadslån, snarare än tiotals dollar.

Inte övertygad? Du kan få mer information och förstå hur detta fenomen kan vara sant genom att läsa fler artiklar på vår hemsida.