hemligheten till att hitta den bästa hypotekslån

När du ansöker om ett bostadslån eller ser att refinansiera ditt hem, är det viktigt att förstå din situation och hur den kommer att påverkas av den typ av lån som du kommer att ansöka om.

Men först är det viktigt att ta reda på varför du behöver lånet. Till exempel behöver du det för ett bostadslån.

Nästa steg är att göra din forskning för att undgå störningar eller problem som plågar processen bostadslånet. Under denna process, bör du överväga två viktiga faktorer: Hur mycket du har råd och hur man kan jämföra de olika utlåning företag.

Låt oss ta en titt på varje …

Hur mycket du har råd:

Den viktigaste faktorn för att få rätt typ av hypotekslån är att veta hur mycket du kan passa in i din budget. På så sätt kan du se till att du vistas inom rätt budget gräns. Vid beräkning av överkomliga faktorn, är det viktigt att ta hänsyn till dessa tre faktorer:

Resultat-Det viktiga är att veta hur mycket du gör varje månad i samband med en inteckning betalning. Tumregeln är att betalningen inte bör överstiga 27 procent av din totala inkomst.

Skuld-Uppenbarligen mindre skulder du har, den
bättre din ekonomiska situation. Så genom att ha mindre skuld, kommer du att vara i en bättre position för att ge huset av dina drömmar.

Handpenning-Ett hus som kräver en stor handpenning kommer kräva att du ska spendera mer pengar i förskott. I vissa situationer kan du tillbringa upp till 20% av försäljningspriset med 3-6% i tillägg för avslutande kostnader

Hur jämföra bolån:

Utöver att bedöma din ekonomi, är det viktigt att noga undersöka de olika långivare som är tillgängliga för konsumenter. Här är några faktorer att ta hänsyn till:

Jämför långivare på samma ränta och lås i perioden. På så sätt kommer du att kunna korrekt jämföra olika långivare
Varje långivare har associerade avgifter inklusive punkter och olika kostnader. Varje företag är olika, men det är viktigt att väga in alla dessa kostnader till fullo förstå hur mycket ditt bolån kommer att kosta

När du har jämfört båda dessa faktorer, bör du hitta den som har de bästa flighterna
Efter att ha upptäckt den bästa ränta, kommer du att kunna upptäcka bostadslån som passar din budget och din unika situation.

Genom att förstå bostadslån processen och vilken typ av lån är rätt för dig, det kommer lätt att få bästa möjliga bostadslånet.