hemligheten till att ha två va bolån samtidigt

En majoritet av lån sökande för VA lån ifrågasätter om de kan få ett andra hem lån under VA lån Guaranty Program. Svaret är ja, kan du använda din VA lån så många gånger som du behövs när du har rätt. Rätten är tillgänglig för dem som är berättigade till VA bostadslån. Det belopp som en veteran är berättigad till varierar. Dock är den tumregel en veteran kan få en VA bostadslån på upp till högst fyra gånger beloppet av hans eller hennes förfogande rätt.

VA lån rättigheter finns i två former: grundläggande och bonus. För det första har varje veteran som är berättigade en grundläggande rättighet för $ 36.000 för bostadslån upp till $ 144.000 eller lägre och en rätt till bonus minst $ 68,250 för lån över $ 144.000. Sättet att beräkna en bonus rätt tar den årliga Freddie Mac överensstämmer låneram för länet i där du är bosatt, multiplicera det med 25% och därefter subtrahera den grundläggande rätten för $ 36.000. År 2009, en majoritet av länen har en maximal låneram på $ 417.000, medan vissa platser har högre gränser.

Den metod för att få flera VA inteckningar kan vara en utmanande ämne för vissa. Trots att ha flera VA lån på en gång är ovanligt, är det möjligt. Det finns särskilda fall där en veteran kan ha maxade ut alla av deras grundläggande rättighet, men fortfarande har sin balans bonus rätt att köpa ett hem. Som ett exempel kan en sökande ha en öppen VA lån på $ 144.000, och fortsätta att ha rätt till bonus på $ 68.250 till sitt förfogande. Nu den sökande kan få en inteckning som sträcker sig från $ 144.000 till $ 273.000 med bara sin bonus rätt.

I fallet då fastigheten ligger i ett län där de högsta låneramar är över $ 417.000, bonus rättigheter blir större än $ 68,250 baserat på 25% av skillnaden i lånet maximus mindre $ 144.000. Självklart skulle en berättigad veteran behöva ge prov på sin förmåga att betala tillbaka lånet.

Den VA garanterar 25% av varje extra lånebeloppet över $ 144.000 till länet gränsen för varje VA-berättigade bostadslån sökande. Det finns flera aspekter att ta hänsyn till såsom försäljningspris, länets gränser lån, tillsammans med veteranen inkomst och betalningsanmärkningar. När en låntagare går över sina rättigheter, är en handpenning vanligtvis erfordras. Detta råkar vara ett fall där det är bäst att titta på andra inteckning val än bara VA låneprogram.