Hemligheten med hem inteckning refinansiering

När du planerar att refinansiera ditt hem hypotekslån, se till att överväga dessa fyra viktiga saker för att se till att det inte kommer att orsaka några problem efteråt:

* Lär villkoren i din ursprungliga inteckning
Innan shopping för lämpliga hem bolåneinstitutet, se till att din ursprungliga inteckningen inte har förskottsbetalning påföljder eller någon form av tidig payoff påföljd.

Många människor refinansiera sina hem inteckning utan att veta att de kommer att debiteras för en förskottsbetalning straff. Dessa påföljder varierar vanligtvis från sex månader upp till tre år, plus ett annat straff för tidig payoff.

Även påföljd beloppet varierar, den genomsnittliga förskottsbetalning straff uppgår till sex månaders värde av räntekostnader. För att motivera refinansiering bolån med förskottsbetalning påföljder, måste du ha betydande betalningar och sparande ränta.

* Maximera dina alternativ
För att säkerställa att du får det lägsta på marknaden, ansöka om de godkännanden till flera olika långivare. Men se till att långivaren inte dra ut din kredit historia under en inledande förhandsgodkännande ansökan.

Var medveten om att varje gång din kredit historia dras, minskar det något din kredit värdering. När din kredit historia har alltför många förfrågningar, kan detta hindra dig från refinansiering din hypotekslån med en låg ränta.

Dessutom bedömer olika långivare erbjuder om erbjudanden ränta och avslutande kostnader. Kom ihåg att dessa två faktorer i hög grad kommer att påverka din långivare val. Välj en långivare med genomförbara priser för att maximera dina förmåner inteckning refinansiering.

* Välj din långivare
När du har jämfört olika långivare, kan du tillåta nu ditt val av långivare att dra din kredit historia. Se sedan till att få ränta och avslutande kostnader i skrift. Fråga din långivare att förse dig med en offert i förväg om alla möjliga kostnader i samband med ditt lån.

Be om information om huruvida den refinansiering lån, som du kommer att få, har förskottsbetalning påföljder. De flesta långivare lämnar denna viktiga information ut, att veta att de kan skrämma konsumenterna bort.

Vid refinansiering billån, se till att du shoppa runt och bedöma olika utlåning alternativ. Ta inte det första tillfället som kommer före dig. Vara en smart konsument och refinansiera ditt hem inteckning med den lägsta möjliga.