hem vräkning meddelanden – en snabbguide

Senaste prognoserna förutspår att år 2011 ett ökande antal husägare kommer att möta upp till hemmet återtagande. Om ditt hem är övertagen och du inte flytta ut senast den dag som fastställs av domstolen du kommer att ges ut med ett meddelande om vräkning.

En vräkning är en order om att du kommer att tas bort från ditt hem på en viss tid och datum. Den vräkning kommer personligen överlämnas till dig minst tre dagar innan du förväntas lämna. Vid tidpunkten för vräkning kronofogden kommer att förklara att du blir vräkt och att du måste lämna fastigheten direkt. Du kommer att få en maximalt tio minuter att packa några personliga saker. Efter detta kommer du att ha fjorton dagar på sig att samla in resten av dina ägodelar som kläder och möbler. Om du inte tar bort dina ägodelar i denna tid då kronofogden kommer att ordna för dem att kastas.

Du kan dock försöka få vräkningen processen stoppas. När Färdigställande dig vräkning meddelande att de måste ge dig ett formulär för att begära en annan domstolsförhandling. Du bör använda det här formuläret för att förklara din situation och beskriva varför du vill fogden besök stoppas eller försenas. För vräkningen stoppas måste du presentera starka bevis på att du har möjlighet att rensa dina skulder, och kommer att kunna hålla jämna steg med din avbetalning.

Även efter vräkning kan det ändå vara möjligt för dig att få ditt hem tillbaka. Om inteckning långivaren inte har sålt ditt hus och du kan höja den nödvändiga finansieringen för att betala av inteckningen så kan du ansöka om ett föreläggande för att stoppa försäljningen av fastigheten. Undantaget är om avtal redan har utbytts med en köpare. I detta fall kommer du inte att kunna förhindra att ditt hem säljs.