hem värden och en inteckning refinansiera bom

Minskad bolåneräntor spik inteckning ansökan volym, men kommer en potentiell inteckning refinansiera boom minskas med lägre hem värden? Uppskattningar för nedfallet av ansökningar till långivare varierar från 50% till 65%, delvis beroende på från låga värderade hem värden.

Villaägare med betydande eget kapital och god kredit kan vara de primära mottagarna av lägre inteckning refinansiera priser, medan många andra kunde finna sig fast i sin nuvarande inteckning, inte kan refinansiera grund av lägre än väntat hem värden.

Höga förväntningar på hemmet värden är ofta besviken över verkligheten i dagens bedömningar, som bestämmer värdet genom att jämföra liknande bostäder som nyligen har sålt och stängt depositionsavtal. När en långivare tar en ansökan om inteckning refinansiering, är låntagaren oftast bad om en uppskattning av deras hem värde, vilket kan vara bara önsketänkande.

Om någon av de nyare hem försäljning inom ett område är från utmätningar eller blankning där bankerna har kraftigt sänka priserna på en snabbare försäljning, värderingsmän har inget annat val än att använda dessa egenskaper som jämförbar försäljning för att bestämma värdet på ett hem för en inteckning refinansiera.

Inteckning industrin vidtar åtgärder för att säkerställa mer tillförlitliga hem värderingar. Fannie Mae och Freddie Mac, den största amerikanska bolånemarknaden finansbolag, har enats om att upprätta en kod hem bedömning att förhindra otillbörlig påverkan på värderingsmän, vilket tidigare har lett till artificiellt höga hem värden, bidrar till ett rekordstort antal utmätningar.

Dessutom, för att skydda mot potentiella förlust, har FHA ändrat sin utlåning riktlinjer för att kräva att låntagarna betalar för två separata bedömningar på Utbetalning inteckning refinansiering över 85% lån till värde, med den mindre av de två värden för att beräkna det maximala lånet.

Eftersom hem värden är en så viktig fråga när refinansiering en inteckning, bör långivare som erbjuder att låta lokala comps kontrolleras, som en artighet till låntagare Innan spendera någon bedömning pengar, eftersom låntagaren brukar betala för bedömningen, bara se till att värdet ligger nära vad som behövs för att finansiera en inteckning refinansiera.