hem utlåningsräntor fortfarande otroligt låg

När världen är fortfarande försöker bestämma vad man ska göra i kölvattnet av 2008 års fastighetskrisen som lamslog branschen för finansiella tjänster och körde många människor av bostäder som de hade varit i flera år, har många strategier genomförs på båda sidor om bollen för att försöka rädda den fallerande inteckning industrin. Kanske den mest framgångsrika av dessa strategier, åtminstone på kort sikt, var beslutet av Federal Reserve att hålla räntorna låga för att underlätta utlåningen.

En kanske oavsiktlig konsekvens av denna exempellösa Federal Reserve åtgärd var att boräntorna också kom till en rekordlåg nivå över hela linjen, oavsett var du ser överallt i nationen. Stora hus, små hus, familjehem, bostadsrätter, fritidshus och hem investeringar – de var alla rättvist spel för folk som hade möjlighet att köpa in den aktuella marknaden, och hem utlåningsräntorna fortsätter att ligga lågt i dag, eftersom den federala Reserve har lovat att hålla basen räntorna låga under åtminstone de närmaste åren.

Om en smart bostad skulle kombinera sin kunskap om den aktuella priser hem utlåning med kunskap om de olika typer av låneprogram som finns i inteckning marknaden, kan de spara en hel del pengar på inköp av ett hem eller investering egendom, eller de kan till och med betalt för att ta hem bort i händerna på regeringen eller stora bank – ingen överdrift.

De lägsta hem utlåningsräntor är vanligtvis tillgängliga för dem med hög kreditvärdighet och som är villiga att ta på sig risken för en justerbar ränta inteckning. Om bostad är villig att ta på sig risken för en justerbar ränta inteckning, det tenderar att skydda institutionens hem utlåning mot några av de oföränderliga förändringar på marknaden, eftersom ingen är exakt kunna tajma marknaden på ett konsekvent sätt som en härska. Låneinstitut incitament därför att ge husköpare rekord klassar hem utlåning huvudsakligen som teasers, eftersom banken helt förväntar räntan att stiga någon gång under löptiden.

Men om du, som en smart bostad, är på något sätt kunna förkorta löptiden period, kan du komma undan med mord när det gäller att ta på otroligt låga hem-köpkurs av en justerbar ränta inteckning. Till exempel, om du har en liten bit av kontanter staplade bort, kan du betala av resten av kapitalbeloppet så snart banken försöker att höja räntan på dig.

Den andra typen av program som många använder, särskilt de som inte har tid att själv hantera inteckning investeringar, är den fasta räntan. Den fast ränta inteckning kan vara lite högre än den justerbar ränta inteckning, men det är ett bra pris för att låsa in vid denna tidpunkt eftersom många av de fasta paket ränta inteckning i dag är faktiskt lägre än vissa av de justerbar ränta inteckningar under en normal fastighetsmarknad.