hem stimulanspaket – vad betyder det för dig

Den 2009 Hem Stimulus Package innehåller 75 miljarder dollar av finansiering för att återuppliva den flämtande bostadsmarknaden i USA. Miljontals människor kommer att dra fördel av detta bistånd, kommer du att dra?

Först, låt oss titta på vad programmet innebär:

? En helt omarbetat inteckning.

? undvika avskärmning.

? lägre månatliga betalningar, mindre än 31% av din brutto månadsinkomst.

? sänkt ränta, eventuellt så lite som 2% under fem år.

? $ 1000 incitament för varje år du är aktuell med din betalning, upp till $ 5000.

? Förlängd lånevillkor, om nödvändigt.

? Möjlig avstående av förseningsavgifter

? Möjlig minskning av princip.

Detta program är endast tillgängligt via godkända långivare om en primär bostad. Lånet måste underhållas eller ägs av Fannie Mae och Freddie Mac, skriven på eller före den 1 januari 2009 och vara för ett belopp inte mer än $ 729.750.

Husägare måste ha kämpat med ett hus betalning, skatter, försäkring och förening avgifter ingår, som är mer än 31% av deras brutto månadsinkomst. De kan dokumentera att de har upplevt ekonomiska svårigheter, vilket är minskning av intäkter eller ökade kostnader inte om de själva skapat. Detta kan vara resultatet av arbetslöshet, makens död, medicinska räkningar, militärtjänst, eller till och med skilsmässan. Du måste kunna dokumentera dessa händelser med lämpliga pappersarbete.

Du måste också kunna presentera en budget uttalande som visar förmågan att göra den modifierade betalning med lätthet. Långivaren kommer också att leta efter en demonstration av ditt engagemang att göra avbetalning på en pålitlig och tid.

The Home Stimulus Package kan hjälpa dig att spara ditt hem om du har rätt att ansöka. Det är mycket viktigt att du gör dina läxor och förbereda sig väl innan du kontaktar din långivare.