hem stimulanspaket – inför avskärmning

Är du i standard på ditt hem inteckning? Känner du att det skulle ta ett mirakel för att rädda ditt hus? Tja, gjorde president Obama gör inte ett mirakel, men det gjorde han underteckna ett plan hem stimulans som kommer att hjälpa miljontals husägare som du undvika utestängning. Kanske du har rätt.

Finansministeriet har 75 miljarder dollar som avsatts för att driva detta program lån modifiering. De har en lista över banker och långivare som är godkända att delta. De får statliga incitament för $ 1000,00 vardera för omskrivning av befintliga bolån för kämpande husägare mycket som du. Dessa modifierade lån kommer att ge en lägre hus betalning så att husägare har råd att stanna i sina hem. De också kan förlåta förseningsavgifter, vilket kan stapla upp och göra en dålig situation värre!

Hemmet du bor i måste vara din primära bostad, var du bor mer än halva tiden. Det kan inte vara ett fritidshus, ett andra hem, eller hyresfastigheter. Det måste ha varit ursprungligen finansierats på eller före den 1 januari, 2009. Och, kan lånebeloppet inte vara mer än $ 729.750. Den federala bail-out-programmet gäller endast lån som backas eller servas av Fannie Mae och Freddie Mac.

Den huvudsakliga bördan av ansökan är att bevisa två viktiga punkter till långivaren:

Du har blivit utsatt för ekonomiska svårigheter. Någonting har hänt dig att du har haft någon kontroll över det har sänkt din inkomst eller ökat dina utgifter och du kan inte göra ditt hus betalning längre. Huset betalningen måste vara mer än 31% av din brutto månadsinkomst. Detta hus betalning siffra beräknas inklusive fastighetsskatt, husägaren försäkring och eventuella avgifter du måste betala. Detta kan vara arbetslöshet, medicinska räkningar, skilsmässa, makens död, militärtjänst, etc. ..

Du måste även visa att du har möjlighet att betala den nya, modifierade betalning på lång sikt. Du måste också övertyga dem om att du har ett åtagande att göra det också.

Båda dessa frågor måste dokumenteras noggrant med lämpliga pappersarbete. Noggrant göra allt förberedelsevis innan du kontaktar din långivare. Du får endast använda en gång, så du vill göra det på rätt sätt.