hem stimulanspaket – hopp för villaägare

The Home Stimulus Plan innehåller 75 miljarder dollar som öronmärkts för att hjälpa husägare som står inför avskärmning och förlusten av deras hem. Miljontals människor som har upplevt ekonomiska svårigheter på grund av omständigheter utanför deras kontroll kommer att få en ny start och en möjlighet att spara sina hem.

Är du i ett tillstånd av ångest eftersom du inte längre kan göra din månatliga inteckning betalning? Har du tvingats till anställning som inte returnerar inkomsten av din tidigare position? Du kan möjligen kvalificera sig för att ansöka om ett lån ändring genom detta federala planen. Om så, skulle du få en lägre månatlig betalning, vilket förhoppningsvis gör att du kan vara regelbunden i din inteckning.

Du kan ha en ränta så låg som 2%! Dessa lån ändringar är faktiskt helt omarbetade lån med ganska förmånliga villkor. Din långivare måste godkännas av regeringen att delta i denna plan, men om de är, de får $ 1000,00 för varje lån modifiering som de fullbordar. Detta ger ett desperat husägare mer av en chans att få hjälp än normalt skulle vara tillgängliga.

Bankerna inte riktigt gillar att göra utmätningar i alla fall, men i denna ekonomi är det ännu mer av en olägenhet på grund av den långsamma bostadsmarknaden. Bostäder som är avskärmad kan sitta vakant under en längre tid, producerar ingen inkomst. Så, ta inte för givet att din långivare inte kommer att vara mottaglig för din ansökan om lån modifiering.

Men experter på området råd att det bästa sättet för dig att ge dig själv den mest möjlighet till framgång är att få alla programikoner detaljer retts ut innan du kontaktar din långivare. Detta program låter dig endast en ansökan om bistånd, så du måste ha allt förberett i förväg.