hem stimulanspaket – hjälpa bostadsmarknaden, en husägare i taget

President Obama hade två separata intentioner när han undertecknade planen Home Stimulus. Han ville stärka den vikande bostadsmarknaden och även nå ut och hjälpa oroliga husägare som stod inför avskärmning rekordstort antal.

Lån ändringar är det verktyg som används för att hjälpa människor att undvika utestängning. Enligt detta program, bankerna får tusen dollar incitament att göra dessa lån ändringar. De tar ett befintligt bolån som har blivit för dyr för en husägare och omarbeta den så att huset betalningarna är mycket billigare. Målet betalningen är mindre än 31% av husägare brutto månadsinkomst.

Villaägare som kvalificerar sig för detta program kan mycket möjligt vara i standard redan på sina lån och mycket nära till utestängning. Förseningsavgifter har ofta börjat ansamlas. Utan detta federal räddningsaktion, skulle de flesta av dessa husägare vara avsett för avskärmning, utan tvekan. Lånet modifiering river upp det ständigt ökande ekonomiska hinder som normalt skulle kräva en mycket stor klumpsumma pengar för att lösa. Genom omarbetning lånet till nya villkor, är husägare dilemma löst. Sunt förnuft säger att de inte har den förbruknings inkomster för att upprätthålla en extra betalning på ett annat lån. Och självklart, de har inte tillgång till en stor summa pengar eller de skulle förmodligen inte vara i denna prekära situation.

Enligt Home Stimulus Plan, kan banker och långivare använder flera sätt omstruktureringen att komma fram till en lägre månatlig betalning för husägare. Om husägare har möjlighet att göra det nya betalningssystemet i tid för ett år, får de en $ 1000. belöna. Detta är tillgängligt för de första fem åren, och dessa pengar applicerar direkt till huvudmannen.