hem stimulanspaket – är det en stimulans för dig

När du hör om alla räddningsaktioner regeringen finansierar, undrar du när din bail-out kommer? Regeringen har räddats banker, försäkringsbolag och biltillverkare. Den senaste åtgärden är ett hem Stimulus Plan för att försöka rädda bostadsmarknaden, och hjälpa kämpande husägare på samma gång. Kanske ett av dessa program kan hjälpa dig, kanske din räddningspengar har anlänt!

I stimulanspaketet ingår ett program för första gången köpare hem. Människor som inte har ägt ett hem i tre år får en skattelättnad för 10% av bostadens värde upp till $ 8000. Inkomsten Kravet för en person har ett tak på $ 75.000 och två personer, $ 150.000. Hemmet måste köpas mellan 1 januari 2009 och December 1, 2009.

Ett annat program som finns är en refinansiering alternativ för dem som har funnit sig ett offer för de sjunkande fastighetsvärden. Traditionell refinansiering kräver en 20% eget kapital i ett hem, och när värdet av ett hem sjunker, gör husägare eget kapital, också. Detta program hjälper människor refinansiera en mindre än gynnsamma lån, även om de är skyldiga upp till 105% av det aktuella marknadsvärdet på hemmet. De husägare kan inte vara i efterskott alls på sina lån för att kvalificera sig, och de kan inte ha varit mer än 60 dagar i slutet av förra året. Sista ansökningsdag är den 10 juni, 2010.

Den mest omtalade delen av den statliga bostäder stimulans propositionen är de lån ändringar som görs för villaägare som kämpar eller ens sent på sina betalningar och eventuellt inför avskärmning. Befintliga lån omstruktureras för att uppnå ett lägre hus betalning för villaägare så att de kan stanna kvar i sina hem. Bankerna får finansiella belöningar från regeringen inom ramen för detta program för att skriva om dessa lån. Tidsfristen för det här programmet är den 31 december 2012.

Det finns andra program riktlinjer för vart och ett av dessa plan Home Stimulus alternativ.