hem refinansiering sker av många skäl

För bara några decennier sedan, refinansiering ett bostadslån var relativt okända. De flesta människor bestämde sig för att köpa ett hus, fick en 30 år fast ränta inteckning, och gjorde månatliga betalningar tills lånet har betalats ut. Tiderna har förändrats, dock, och i dagens bolånemarknaden, de flesta nya lånen är mer sannolikt än inte att refinansieras förr eller senare. Idag ligger den genomsnittliga lån, även en utfärdas för 30 år, är osannolikt att pågå i mer än 30 år, eftersom ägarna ofta byta ett lån för en annan.

Orsakerna är många, och alla av dem är giltiga. Här är några av de omständigheter under vilka en ägare kan vilja refinansiera sitt bostadslån:

Få en fast ränta – Tre eller fyra år sedan, var räntorna på eller nära rekordlåga nivåer. Hellre än att låsa in långsiktigt med en fast ränta, beslutade många köpare och sedan gå med en justerbar ränta lån, som hade lägre utbetalningar och tillät dem att köpa fler hus för samma summa pengar. Som priserna har ökat stadigt sedan dess, många av dessa köpare vill nu att konvertera dessa justerbara lån till bolån med fast ränta.

Lägre ränta – När priserna droppe, låntagare ofta vill byta lån som erhållits vid högre räntor för nya med lägre priser. De lägre räntor innebär lägre månatliga betalningar.

Få ett längre lån sikt – kanske en köpare tog ut en 15 år lån och sedan beslutade betalningarna var högre än han eller hon ville eller hade råd att betala. Refinansiering och byta den 15 år lån för ett 30 årigt lån skulle sänka de månatliga utbetalningarna, även om det skulle fördubbla längden på återbetalningsplan.

Låna pengar – Den “cash out” refinansiera har varit mycket populär under de senaste fem åren som priserna har sjunkit och priserna har stigit. Många ägare har upptäckt att de har en hel del eget kapital i deras egendom. Med det egna kapitalet, har tusentals människor tagit ut nya bostadslån samtidigt ta pengar ur sitt eget kapital att använda för ombyggnad, skuldkonsolidering, eller någon av ett antal andra saker.

Refinansiering gör ofta klokt, men husägare bör inse att refinansiering kommer med avslutande kostnader som normalt uppgår till flera tusen dollar. Den som överväger refinansiering en inteckning bör ta hänsyn till hur länge de planerar att stanna kvar i hemmet. Om det är mer än ett par år, då en ny inteckning kan vara ekonomiskt godtagbart, särskilt om detta sänker din månatliga hus betalning.