hem refinansiering – när ska du göra det

Beslutet att ansöka om hem refinansiering bör inte betraktas som lättsinnigt. Inte heller bör ett sådant lån skall ingås lätt. Det är viktigt att inse att även om dina skäl för att få ett nytt lån är övertygande och beslutet att ansöka är noga genomtänkt, det ändå inte kan vara det bästa valet att göra i dagsläget. Det finns flera yttre påverkan som kan påverka tidpunkten både av din ansökan för lånet och din signatur på den prickade linjen, förpliktande dig att betala tillbaka. Här är några tips om dessa faktorer som du kan tänka på innan du tittar efter ny finansiering.

När priserna är bäst

Du kommer att vilja titta på priser hem refinansiering eller räntor på bostadslån för att avgöra om de ökar eller minskar. Den perfekta tiden att få ett lån av något slag är när räntorna når botten. Detta förutsätter att räntorna är fasta. Det förutsätter också att du kan avgöra när räntorna har nått den lägsta punkten och kommer troligen att öka inom en snar framtid. I praktiken är din kristallkula förmodligen inte så effektiva. Om du är nära botten av en ränta cykel, är det förmodligen det bästa du kan hoppas på. Du vill verkligen inte att få en fast ränta lån när räntorna är höga om du inte är säker på att de kommer att gå högre än.

När du inte ska flytta

Om du kommer att flytta inom de närmaste tre åren, är det förmodligen inte en bra tid att göra en ansökan hem refinansiering på ditt hus. Vanligtvis tar det minst så lång tid att ta igen kostnaderna för att få lånet så att du kan se en förbättring i din ekonomiska situation. Om du planerar att stanna i hemmet under flera år, och sedan få refinansiering på din inteckning kan löna sig betydligt.

När bostadsmarknaden är på väg upp

Om du planerar för hem refinansiering, är en annan faktor att beakta hela bostadsmarknaden i din stad eller stadsdel. Om bostadspriserna ökar och ekonomin i området är stark, ökar skulden belastningen på ditt hem kan vara fördelaktigt, särskilt om du har kloka planer för användningen av de frigjorda medlen. I detta fall kommer det egna kapitalet att bli mindre, men kommer att fortsätta växa, eftersom bostadspriserna ökar i jämförbara hus.

När du har råd att betala tillbaka det nya lånet

Ansöker om hem refinansiering kan påverka det belopp som du betalar på ett positivt eller negativt sätt. Om du betalar mindre under refinansiera, så har du förbättrat din ekonomiska bilden. Om däremot din totala kostnaden för refinansiera ökar markant, kan det inte vara den bästa tiden för att slutföra processen. Att försöka låna din väg ut ur skuld är aldrig effektivt. Istället, ta en noggrann och realistisk titt på kostnaden för lånet, din förmåga att betala och dina skäl för att förvärva den refinansiering och göra ditt beslut därifrån.