hem refinansiering – är du gör rätt beslut

Att äga ett hem är en av de viktigaste besluten i någons liv. Att äga ett hus är också ett stort ekonomiskt åtagande från din sida, så alla ekonomiska beslut som involverar ditt hem bör inte tas på allvar. När rätt tillfälle presenterar sig själv, kan refinansiering hemmet vara ett bra ekonomiskt drag. Däremot kan välja det bästa hem refinansiering vara mycket förvirrande.

När du väljer ditt hem refinansiera paket, måste du överväga ett antal punkter. Du måste överväga om det är rätt tid att ansöka om ett hem refinansiera lån. I de flesta fall husägare ta beslutet att refinansiera sina hem bara för att låsa in låga räntor. Även om den aktuella räntan är låg, kan det inte vara klokt att refinansiera hem i särskilda situationer. Låt oss diskutera om några av de faktorer som kommer att hjälpa dig att fatta rätt beslut om hem refinansiering.

Varför och när för att överväga hem refinansiera

Den främsta orsaken bakom hem refinansiering är ekonomisk vinning. Refinansiering innebär låsning i en lägre ränta och lägre ränta lån i sin tur innebär att dina krävs månatliga betalningar är lägre. Således får du extra pengar i fickan. Det finns några typiska situationer där villaägare kan överväga ett lån hem refinansiering:

* När en husägare finner att hans nuvarande bolåneräntan är mer än 2 procentenheter högre än den aktuella räntan för en liknande lånebelopp och personen i fråga har ingen avsikt att lämna huset i en nära framtid.

* Den husägare hade tillräckligt förutseende nog att gå för en justerbar sats inteckning (ARM) och nu vill byta till en fast ränta lån för att låsa in lägre priser på lång sikt. Med refinansiering, är han förväntas få en bättre arm med en lägre ränta och naturligtvis mer förmånliga villkor återbetalning.

* När husägare vill ha en kortare lånetid så att han kan bli den kompletta ägaren av hemmet snabbare.

* När husägare vill utnyttja det egna kapitalet ackumuleras på hans egendom.

Om du funderar på ett hem refinansiera grund av något av ovanstående skäl, bör du ta följande punkter i beaktande innan du väljer ett långivande bolaget:

* Försök att komma ihåg om din nuvarande hypotekslån genomgår en förskottsbetalning straff. Om ja, kommer det nya lånet erbjuder inte någon extraordinär ekonomisk vinning.

* Lita aldrig på de långivare som vägrar att ge dig detaljerad information om program och avslutande kostnader. De tenderar att införa dolda avgifter som kan slita dig ut på de besparingar som gjorts från refinansiering i det långa loppet.

* När du bestämmer dig för en viss lån produkt, försöka låsa i takt under minst 60 dagar. Men om du känner att lånet kommer att visa sig vara dåligt vid stängning har du rätt att avvisa den inom tre arbetsdagar.