hem refinansiering – 3 sätt att veta vad du verkligen kan göra

Det finns många olika avgörande faktorer som långivare använder för att avgöra om de kommer att godkänna din ansökan hem refinansiering eller förneka det. Några av dessa inkluderar din nuvarande sysselsättningsläget och hushållets totala inkomst, dina utestående skulder, din nuvarande kredit värdering och kredit rapport och det belopp som du vill att refinansiera. En annan avgörande faktor är den aktuella räntan jämfört med den ursprungliga hastigheten. Bara för att den aktuella räntan är lägre än vad du betalar inte garantera att du kommer att få den lägre hastighet.

att veta din ekonomiska ställning

Varje gång du ansöker om någon typ av lån, kommer din ekonomiska status alltid vara en del av de avgörande faktorerna. Ansöker om hem refinansiering är inte annorlunda. Så länge du förväntas betala tillbaka någon typ av lån till ett finansiellt institut, kommer din anställning situation och finansiella ställning beaktas. Långivarna måste veta att du tjänar tillräckligt eller mer än tillräckligt med pengar för att ha råd att betala tillbaka de pengar du lånar från dem. Om de ser att du inte gör något mer än vad du skulle betala per månad som din betalning, kan de vända dig ner.

hålla dina skulder nere

Hålla dina utestående skulder till ett minimum är ett annat bra sätt att vara säker på att du kommer att godkännas när de ansöker om hem refinansiering. Ju mer skuld som du har enastående … t.ex. öppna laddning konton eller mer än 10 återstående bil betalningar lån … desto större är chansen att du antingen kommer att stängas ner eller ges en mycket hög ränta. Detta är helt enkelt eftersom långivarna vet att du också måste räkna dessa skulder i din personliga budget. Om det finns för många idag, kanske du inte kan hålla din inteckning betalningar aktuell.

vet din egen kredit historia

Din nuvarande kreditupplysning och kredit värdering kommer också att ha en enorm inverkan på alla hem refinansiering som du söker. Om det finns mer än ett par sena betalningar (30 till 90 dagar eller mer) kommer detta inte att ses positivt av långivare, som det står att du är har svårt att hålla dina nuvarande förpliktelser uppfylls och kan också ha svårt att återbetala lånet om de godkänner den. Alltför många öppna krediter (kreditkort och lagra konton avgift) är också orsaker till att nekas ett lån.

andra tankar i denna fråga

Kom ihåg att du kan slås ned av många skäl när de ansöker om hem refinansiering. Om du nekas finansiering av långivaren (s) måste du be dem att berätta specifikt vad skälen för avslag var. Merparten av tiden kommer de att göra det ändå, men ibland måste du be om detaljerna. Om du kan hålla allt i ordning, kommer det inte vara så svårt att bli godkänd för refinansiering när det är dags att du behöver det. Att vara försiktig och alltid vaksamma och ärliga fungerar väl.