hem möjligheter med FHA lån

FHA lån för att finansiera köpet av ett hem skiljer sig från vanliga lån man får från en långivare eller en bank. Reglerna är mindre stränga och det finns ett antal alternativ som är tillgängliga för den person som gör inköp. Dessa lån är inte svårt att få oberoende av bostadens läge.

Endast vissa bostäder är kvalificerade för dessa lån. De kan vara enfamiljshus, lägenheter, modulära hem, dubbelt så breda mobiler och två arbetade med fyra modeller enhet. De gör inte lån på saker såsom hotell, klubbar, pensionat och så vidare.

FHA lån är inte så strikt på många saker som krävs för att kvalificera sig med en vanlig lån. Till exempel, är handpenningen mycket låg och, om det inte går att göra denna handpenning, har du rätt att få en gåva för fonderna.

Saker som en kreditvärdighet är inte lika stränga med detta lån än vad det är med de traditionella. Det måste emellertid visa mindre än två månatliga sena betalningar under de senaste två åren och en minimal poäng av 620. I vissa fall behövs ingen kredit värdering alls accepteras.

Bevis för att kunna uppfylla de månatliga betalningarna, såsom fast anställning för två år krävs med inkomsten är densamma eller ökar. Dessutom måste någon konkurs vara två år eller mer och kredit måste vara bra för den tiden. En person måste visa att huset betalning inte skulle vara mer än 30% av den totala inkomsten. Om man har haft en avskärmning, måste det vara minst tre år gammal med en bra kredit rekord sedan.

Ibland kan man köpa en HUD hem. Denna typ av hem är där någon som köpte ett hem med en FHA var oförmögen att göra betalningar. Ett sådant hem brukar säljas på auktion med en extern tjänst. Det är ofta möjligt att få ett av dessa hus med en FHA lån på betydande besparingar. Oavsett om du köper en nybyggd bostad, en avskärmad man, eller en som är bara på marknaden en FHA lån är oftast den bästa typ av lån för att få. Det är inte lika stränga i kraven, har en låg ränta, och erbjuder ett antal finansieringsmöjligheter för köp.