hem köpare program nedbrytning av en inteckning betalning

En inteckning betalning består typiskt av amortering och ränta, en del människor också betala depositionen för fastighetsskatt och försäkring. Det kan också finnas en extra avgift för PMI eller privata försäkringar för hypotekslån.

De flesta människor är förvånade över hur mycket av deras betalning tillämpas på ränta och hur lite appliceras huvudman. I själva verket är den största delen av din inteckning betalning sannolikt intresset tidigt på lånet.

hur det fungerar

Din inteckning betalning nedbrytningen baseras alltid på din huvudsakliga balans, om du köper ett hem och din början inteckning balans är $ 100.000, är ??räntan 7,5% och din månatliga betalning är $ 700,00 sedan ditt första betalningen kommer att tillämpas enligt följande:

$ 625 är ränta
$ 75 är huvudman

Beräknas enligt följande:

Inteckning balans ($ 100.000) multiplicerat med räntan (0,75) = $ 7.500 till få årlig ränta. $ 7500 delat med 12 = $ 625 till beräkna ränta under en månad.

Den nya huvudmannen balans minskas med $ 75 tillämpas på huvudmannen, vilket ger en balans mellan $ 99.925. Varje månads inteckning betalning beräknas utifrån en lägre huvudsakliga balans, och därför är mindre ränta varje månad.

eget kapital

När du betalar ner den huvudsakliga balans på ditt lån, du bygga upp eget kapital i ditt hem. Vissa husägare väljer bolån med kortare löptider och större utbetalningar för att bygga eget kapital snabbare.

Med tanke på mängden som appliceras på intresset tidigt i spelet, många husägare väljer att göra större amorteringar så snart de kan för att minska lånet balans. Kortare lånevillkor är inte för alla, se till att prata med din fastighetsmäklare och lån officer om vilka alternativ som finns tillgängliga för dig och som en skulle passa dina individuella behov.