hem konstruktion finansiering – få det bästa lånet för hem konstruktion

Även med den exakta hem du vill ha är en enastående fördel, kan finansiera hem konstruktion vara en annan sak. Om du arbetar med en anpassad byggare, måste du ta något som kallas en “konstruktion lån”. Detta är det lån som lönar byggaren medan de bygger ditt hem. Construction lån är vanligtvis kortfristiga lån som packa en högre ränta än din traditionella inteckning.

Om du köper en förrätt hem, kanske detta tack och lov inte gäller dig. Byggare av “starter hem” förstår att en hel del av sina potentiella köpare inte kan kvalificera sig för en hög konstruktion lån och inte heller förstår eller bryr sig om att förvärva ett kortsiktigt lån då ett långfristigt lån. Av denna anledning är nybörjar hem ofta finansieras av byggaren eller annars byggmästaren enbart bygger bostäder ur fickan, hantera partiet och alla byggkostnaderna för huset. Om detta är fallet med din byggare, behöver du inget annat än ett traditionellt lån.

Om det visar sig att du kommer att kräva finansiering hem konstruktion, lönar det sig definitivt att bläddra runt för bästa priser och långivare som att skaffa en. Som konstruktion lån fastställs i allmänhet i högre takt än vanliga bostadslån, kommer du vill betala av byggandet lånet så snabbt som möjligt.

Vissa banker kommer att erbjuda dig en paketlösning som kallas en “kombination c och p” lån med bara en uppsättning avslutande kostnader. Detta utgör både en konstruktion lån och en konventionell hypotekslån insvept i en. En kombination C & P lån kommer att spara tid och besvär i det långa loppet.

Traditionellt arbetar en konstruktion lån enligt följande. Du ansöker genom en långivare för en konstruktion lån mot säkerhet i hemmet som byggs. Eftersom hemmet är ännu inte byggd, är långivaren tar på sig ytterligare risk genom att finansiera er och detta kommer att återspeglas i dina priser.

Eftersom huset är konstruerat, kommer byggaren be om en “draw” eller procentandel av kostnaden baserat på graden av slutförandet av hemmet. Detta kommer att ske i flera steg under byggandet av ditt nya hem. Banken som finansieringsbehov din konstruktion lån kommer att kompensera byggare för dessa drar och byggande går vidare till nästa steg.

Omkring trettio dagar före hemmet slutförs, kommer du vill ansöka om en traditionell inteckning förutsättning att huset är färdigt. Detta sätt är konstruktionen lånet betalas tillbaka och permanent finansiering införs så snabbt som möjligt efter det att huset är byggt.