hem kapital skyddsnät

En hotande uppsägningar, ett företag sammanbrott, ett svart hål av räkningar, någon gång, stängs den första chocken av ett ekonomiskt dilemma för mer rationella tankar om hur man ska hantera din monetära olycka.

Om du råkar vara en husägare, knacka in i ditt hem kapital är med på listan som ett alternativ, men det inbegriper smärtan av att behöva få ett lån och göra betalningar, så du kan skjuta upp det samtidigt som överväger en annan lösning.

Tick ??tock, som spelet klockan slingrar sig ner, kan ditt hem kapital lån alternativet vara i fara för en påföljd sjunker. Betrakta följande förhalning påföljder:

Om du räknar med en potentiell förlust av inkomst från ett jobb uppsägningar eller företag avmattning, det finns en möjlighet att inte kvalificera sig för ett hem kapital lån om långivare inte kan verifiera en stabil inkomstkälla för att uppfylla kravet skuldkvoten. Den bästa tiden att ansöka om ett lån är före skadan, annars måste du hitta en inget lån inkomst kval, som begränsas till låntagare med stora hem kapital och mycket god kredit.

Om din kredit tar en hit på grund av senaste sena betalningar, kan du räkna med högre priser och kostnader stängning. Borgenärer rapportera sena betalningar som är över 30 dagar efter förfallodagen, som sjunker din kredit värderingar. Sedan hem kapital lån priser är baserade på kredit värderingar, ansöker om ett lån innan några sena betalningar kan spara pengar. Den enda kompenserande faktor för att ha dåliga krediter är en lägre belåningsgrad, men det kommer fortfarande att kosta mer.

Murphys lag säger att det är lättare att få ett lån när du inte behöver det, och kom ihåg det berömda citatet, vilket säger en dollar av förebyggande är bättre än ett tusen dollar botemedel. Medan ett hem kapital lån eller kredit kan eller inte kan vara svaret, kan sätta upp någon form av skyddsnät vara en bra idé om du tror att du kan vara med en nedgång.