hem kapital linjer kredit och hur de fungerar

Du har säkert hört annonserna på tv att berätta för dig att “peka på eget kapital i ditt hem när du behöver snabba pengar för hem renoveringar, nödsituationer och även semestrar familj. Det finns två huvudsakliga typer av lån hem kapital, en vanlig hem kapital lån och ett hem kapital kredit. Innan du bestämmer dig för att peka på eget kapital i ditt hem, bör du förstå vad hem kapital lån är och hur du kan använda den för att finansiera de viktiga sakerna i ditt liv.

Upplåning mot ditt hem kapital

De flesta hem är köpt genom pantbrev, ett lån som tas från en bank eller långivare och sedan betalas tillbaka under en kurs på tio till trettio år. När du betalar tillbaka pengarna, går en viss del av vad du betalar till banken som ränta, och resten används till huvudmannen. Det belopp som betalas på den huvudansvarige bygger “eget kapital”, vilket är, enkelt uttryckt, hur mycket ditt hem som du äger. Mängden kapital du har i ditt hem kan användas som säkerhet för ett lån för att finansiera college, betala för ett bröllop eller göra hemma förbättringar, bland annat.

Ett hem kapital kredit är inte precis ett lån. Snarare är det ett löfte från en bank eller långivare att de kommer att låna dig pengar upp till ett visst belopp när du behöver det på räntorna överenskommits. Till skillnad från ett hem kapital lån, där banklån dig en bit av pengar och du betalar tillbaka det, gör ett hem kapital lån kredit du att låna pengar när du behöver det, som ett kreditkort.

med hjälp av en linje hem kapital kredit

Till exempel, om du tar ut ett hem kapital lån för $ 10.000 får du en check från banken för $ 10.000 på en gång. Intresset Klockan börjar klicka så fort du registrerar tidningarna, och om du tycker att du behöver låna mer pengar, måste du ansöka igen. Om du verkligen bara behöver $ 2.000 av dessa pengar, kommer du fortfarande att betala ränta på hela $ 10,000 eftersom du har användning av hela $ 10.000.

Med ett hem kapital kredit, lovar banken att låna ut upp till 10.000 under de kommande dock många år. Du har faktiskt inte lånat några pengar när du registrerar en linje hem kapital kredit avtal. Det är mer som att underteckna ett avtal om kreditkort. Du kommer inte skyldig någon ränta förrän du faktiskt använder din linje hem kapital kredit för att låna pengar. När du har etablerat en kredit, om du upptäcker att du behöver $ 2,000, kan du rita dessa pengar från ditt hem kapital kredit. Vid denna punkt, kommer du skyldig banken $ 2,000 och kommer att börja betala ränta på en $ 2000 lån.

Det kommer fortfarande att vara $ 8000 kvar på din kredit. Med andra ord, har banken lovat att det kommer att låna dig upp till 10.000 under terminen att linjen är i kraft, så att du fortfarande kan låna upp till ytterligare $ 8000 så länge som ditt lån är i god status. Ännu bättre, eftersom du betala tillbaka ditt lån, blir det pengar finns att låna på nytt, precis som med ett kreditkort.

Så om du använda $ 2.000 av din kredit, har du $ 8000 resterande. Om du sedan betala tillbaka $ 500 av det, kommer du att kunna låna upp till $ 8500 om du behöver det. Du ska bara betala ränta på det belopp som du faktiskt har lånat, men du kommer att ha upp till $ 20.000 tillgängliga för dig att använda utan att behöva ansöka om ett lån varje gång du behöver en.

Varför välja ett hem kapital kredit?

Etablera en linje hem kapital kredit innan du behöver en kan vara en utmärkt idé. Till skillnad från en vanlig hem kapital lån, kommer du inte att betala någon ränta på de pengar som är tillgängliga för dig om du faktiskt använder det, och du kommer bara att betala ränta på det belopp som du faktiskt låna snarare än på hela $ 10,000 belopp .

Det finns några omständigheter där ett hem kapital lån är mer förnuftigt än en kredit. Eftersom vanliga hem kapital lån i allmänhet bär lägre räntor än ett hem kapital lån på kredit, är det klokt att använda ett hem kapital lån om du kommer att betala ut hela eller nästan hela lånebeloppet i en kort tid. Med andra ord, om du behöver $ 10.000 till betala för något i förskott, då det är mer förnuftigt att ta ut ett hem kapital lån för $ 10.000. Du ska betala mindre i ränta på det sättet.

Om, å andra sidan, du förutspår att du behöver ungefär $ 10.000 till slutföra ett projekt under nästa år, men kommer inte att behöva allt det på en gång, gör ett hem kapital kredit mer meningsfullt. Medan din ränta på kredit kan vara något högre än på en vanlig lån, kommer du bara att betala ränta på det belopp som du faktiskt är skyldig varje månad.