hem kapital lån-vad man ska se upp för

Lyckligtvis flesta långivare är grundpelarna i sina samhällen och kan lita på. Tyvärr finns det några långivare som lever på de äldre, de fattiga, och de som i ekonomiska problem med dåliga krediter. Dessa skrupelfria långivare rikta avsiktligt svaga låntagare med hopp om att de får ytterligare problem och till slut förlora sina hem för ekonomisk vinning.

Liksom alla branscher som är kapitalintensiv med pengar flödar som vin finns det några dåliga äpplen i tunnan. Det finns massor av nya mäklare där ute och vissa mäklare söker bli rik snabbt system. Fastighetsmarknaden har varit varmt och kommer att vara igen. När saker och ting sakta ner vissa mäklare får alltför aggressiv och lovar saker de inte kan leverera.
National Association of Mortgage Brokers (NAMB) säger så många som 30% av mäklare är tveksamt.

Alla bör göras medvetna om några taktiker som används för att utnyttja särskilt svaga låntagare eller låntagare i ekonomiska problem. Här är några exempel.

dold ballong betalning
Nästan alla har sett annonser för en hög dollar belopp lån för en löjligt låg månatlig betalning. Vad vissa långivare kommer att göra är att glömma att berätta att betalningarna är bara ränta och i slutet av låneperioden en enorm ballong betalningen. Om du inte kan refinansiera eller betala lånet av du kan förlora ditt hem.

flipping lån
Detta är det praxis att locka en låntagare i upprepad hem kapital lån refinansiering under en tidsperiod. Varje gång priset går upp och punkter och andra kostnader stängning rullas in lånet gör nettobehållningen lägre än väntat och betalningar större än väntat.

“Hem förbättring” lån
En entreprenör har att göra några välbehövliga arbete på ditt hus, men du säger att du inte har råd med det. Han erbjuder sig att få finansiering thru en långivare han har gjort affärer med tidigare. Arbetet på huset börjar. Därefter ombeds du att skynda och underteckna några papper för lånet. Du inser att lånet är ett hem kapital lån och priset är mycket hög så du tvekar att signera. Entreprenören säger att han inte kommer att göra något mer arbete såvida du inte anmäler. Entreprenören har redan en kvarstad på din fastighet.

bete och växeln taktik
Detta är det praxis att komma till inom en kritisk tidpunkt för stängning av hem kapital lån och ta reda på villkoren skiljer sig från dem som godtagits. Den skrupelfria långivare hoppas att han har låntagaren i en position som han måste acceptera villkoren.

Oavsett hur din situation låntagare gör klokt i att följa sunt förnuft när man plockar en inteckning mäklare. Det finns en hel del på spel. Tryck inte på “EASY”-knappen.

J Krohn är en ledande fri lans författaren på Home Equity och frågor inteckning med över 35 artiklar på sin meritlista. Han är också den # 1 författare of Homeland Security artiklar i landet.