hem kapital lån och vad du behöver veta

Det finns ingen debatt om att tillgången på bostadslån eget kapital är ett mycket värdefullt alternativ för villaägare i behov av extra medel. Det faktum att en inteckning har betalats konsekvent under ett antal år, och att marknadsvärdet av fastigheten har ökat, innebär att det finns kapital kvar att tjäna pengar på.

Turning eget kapital från ditt hem till pengar som kan lindra ekonomiska påfrestningar på andra håll är en logisk möjlighet, särskilt när dessa påtryckningar avser familjens hälsa, utbildning och långsiktig säkerhet, som att betala sjukhusräkningar, betala college avgifter eller göra annan investering rede ägg.

Faktum är, lån baserade på hem kapital är ungefär lika säkert som någon kan få, med egendom alltid anses vara en tillförlitlig grund för att ge ett lån. När allt uppskattar fastighet i värde, medan så många andra tillgångar faktiskt försvagas.

Det är dock värt att hålla i minnet att hem kapital lån är inte alltid det bästa valet, och om de väljs, finns det faktorer som skall beaktas, inte minst den faktiska form i vilken medel ställs till förfogande.

hem kapital former

Det första du bör överväga är om inte tjänat på det egna kapitalet från ditt hem är en så lönsam idé. Det måste finnas ett tydligt värde mellan marknadsvärdet av ett hem och balansen kvar på hypotekslån.

Till exempel kommer ett hem värt $ 200.000 med en inteckning balans $ 180.000 säkra bara ett hem kapital lån på $ 20.000, medan en balans på $ 100,000 kommer att säkra ett lån på $ 100.000. Att få ett lån för tidigt kommer att innebära en verklig fördel missas.

Om det senare är fallet, så klart husägaren kan få betydligt. Men det finns två sätt på vilka kompletterande fonden kan nås. Det är allmänt trott att lån baserade på hem kapital finns i en klumpsumma, som ett vanligt lån. Men det är också möjligt att öppna en kredit och att komma mindre summor när de behövs. Detta gör det möjligt att använda kapital lån för att täcka en rad mindre kostnader under en längre tid.

de dolda avgifter

Vid ansökan om bostadslån eget kapital, det finns en lång lista över kostnader som är förknippade med den process som många människor är förvånade över att upptäcka. Precis som det är nödvändigt att ha egendom värderas och advokater inblandade när få en inteckning, är det nödvändigt att använda professionella tjänster och möta de avgifter som de tar ut.

Åtkomst eget kapital från ditt hem är ingen billig process, med administration och advokat avgifter att betala, driver upp kostnaden för att få lånet i första hand.

få professionell rådgivning

Med alla dessa faktorer att brottas med, är det lämpligt att konsultera experter på bostadslån eget kapital innan du skriver något låneavtal. Att få lån baserade på hem kapital kan inte betraktas som en enkel transaktion, och värdet av de inblandade pengar innebär att det bör behandlas som den stora investering som det är.

Utan tvekan, kan få tillgång till kapital från ditt hem ger den ekonomiska lättnad som verkligen behövs, eller kan tillhandahålla medel för att investera i framtiden. Dessa faktorer ensam kan göra beslutet lätt, men det är alltid värt att känna till fakta.