hem kapital lån-kassako

Enligt en rapport som släpptes i veckan av Freddie Mac, under fjärde kvartalet 2006, 84 procent av nya bolån som var resultatet av refinansieringen var “cash out” lån. Ett kontantuttag har definierats som ett lån där ny inteckning är minst 5% mer än värdet av den inteckning som det ersätter. Detta gör en refinansiering med denna strategi en stor källa till pengar-en kassako

Detta innebär en fantastisk $ 70700000000 i kontanter ut refinansiera lån för kvartalet ned från tredje kvartalet på $ 80200000000. Refinansiering ökade till 46% av alla låneansökningar för perioden.

Skälen är faktiskt ganska enkelt. Räntorna är på samma nivå som de var för 12 månader sedan och en 14 månaders lägsta. Den främsta aktören av refinansiera fortsätter att vara kapital utvinning. Enorma mängder av ARM: s kommer på grund justeras och priset kan vara högre än den nuvarande ARM-inte för länge. Detta resulterar i lägre betalningar på kort sikt.

Den $ 70700000000 i kontanter outs pengar hjälper bränsle ekonomin. Stora hem förbättringar, college undervisning, skuldkonsolidering alla finns skäl husägaren ta lån hem kapital.

En re-finance kontantuttag gör stor känsla om husägare kan få ett lån som kommer att sänka sina månatliga betalningar, särskilt om den nuvarande arm är planerad att justera snart. Kasta in lite extra pengar och du har själv en hel del.

Det är inte konstigt långivare älskar dessa lån så mycket. Mortgagors är villiga att betala högre priser nu fyra kvartal i rad för samma säkerhet-ditt hem. På ett sätt är det en klassisk win-win.