hem kapital lån för att hjälpa dig att finansiera

Har du lämnat in nyligen i konkurs? Är du i behov av finansiering för hem förbättringar eller för att konsolidera skulder du har? Beroende på vilken typ av konkurs du har upplevt, kan din kredit värdering vara i bättre form efter konkursen än det var innan. Anledningen är att när du kämpar för att göra betalningar ännu saknas tidsfrister och inte göra dina betalningar alls, var din kredit värdering minskar. Efter konkursen, kommer din post att rensas av höga saldon på kreditkort, sena betalningar och påföljder, och vilka bevis för skulder som du inte kan betala alls. Även om det inte kommer att vara möjligt att träffa den perfekta 850 kredit värdering, dra din kredit värdering upp till 700 är inom ett par år för ansökan är inte ovanligt.

Börja ta kontroll över de skador som orsakas av konkursen. Se till att de konton som omfattas i konkurs visar en noll balans och att dina fordringsägare inte längre visar kontot som brottsligt. Även detta borde vara en självklarhet, om du verkligen vill göra framsteg på detta område, kontrollera det personligen kommer att vara en bra sak att göra. Få en ny säker kreditkort mot vilken du placerar en insättning som blir du kreditgräns. Börja ladda små mängder och betala dem helt och i tid. Detta kommer att påbörja processen med att reparera kredit rekord.

Ett annat särskilt sätt för att börja återupprätta denna kredit är att ansöka om ett hem kapital lån. Hem kapital lån är lättare att skaffa än vissa andra typer av lån, och de erbjuder en mängd olika betalningsalternativ processer och räntor. De priser för bostadslån eget kapital är lägre än för en konsument lån eller kreditkort och så är lättare att betala tillbaka. Nackdelen är att om du misslyckas med att betala tillbaka lånet, kommer du att vara i fara att förlora ditt hem. Var väldigt säker på att oavsett fråga fick dig att gå i konkurs i första hand har fastställts. Om överskridanden var en fråga, se till att du har en plan på plats för att förhindra det innan du ansöker om detta lån. Om en medicinsk fråga eller ett jobb permittering var frågan, hitta sätt att bevisa att dessa saker är bakom dig.

Några föreslår att försöka få ett hem kapital lån så snart som möjligt efter konkursen. Kommer dock att göra detta tvinga dig att betala högre räntor på grund av den eventuella sänkning av din kredit värdering på grund av konkurs. Vad kan vara en bättre plan är att börja bygga upp din kredit värdering genom att göra alla dina betalningar nuvarande och genom att betala de månatliga räkningar såsom elräkningen, telefonräkningen, och vatten / avlopp faktura i tid. Om du fortfarande har lån efter konkurs, se till att betala dessa avbetalningar i tid också. Börja använda andra krediter som du kan ha väldigt förnuftigt. Börja smått och betala dina kreditkort räkningar i tid. När du har gjort detta konsekvent för en kort tid, kan du börja söka efter ett hem kapital lån.

Börja titta på priserna för bostadslån eget kapital och prata med olika långivare som är pålitlig. Fråga dem om offerter är noga med att berätta dem på framsidan om din senaste ekonomiska historia. Särskilt omnämnande om konkursen inträffade på grund av ett jobb permittering eller en medicinsk nödsituation. Visa dem bevis på att du har betalat dina återstående räkningar i tid och konsekvent.

Processen för att erhålla ett hem kapital lån är ungefär som den process genom vilken du ansökt om ditt hem inteckning. Det kommer dock att vara mycket mindre krävande. De låneinstitut kommer förmodligen vill göra en fastighet bedömning och avgöra kapital som finns i hemmet mot den primära inteckning. De kommer också vill kolla din inkomst för att försäkra att du är i stånd att återbetala lånet.

Du måste tänka inte bara om räntan på lånet och de påföljande betalningar, men du måste också se till att du är medveten om eventuella särskilda villkor eller avgifter som kommer att lägga till kostnaden för att få lånet själv. Finns det en tidig pay-off straff? Finns det några upfront avgifter som att vara medveten? Vad sägs om avslutande kostnader? Kolla dessa saker efter att ha fått olika citat och vara säker på att du har förmågan att betala i tid varje månad.

Om du behöver bygga upp din kredit och få lite extra pengar, kanske ett hem kapital lån vara precis vad du letar efter efter din konkurs. Glöm inte att ta din tid och bygga upp din kredit lite i taget och sedan, när du kredit värdering är tillbaka upp, börja prata med långivare. Det är ett steg väl värt den tid och kraft det tar att förstå dina alternativ.