hem kapital lån, ett intressant alternativ

När är en Home Equity Loan ett intressant alternativ? Och mot vad andra “inte så intressant” alternativ? Se vad du kan göra med en, vad det egentligen är och hur man får det bästa av det. Vad du ska titta efter när du undersöker, sedvanliga betalningsvillkor och effektiva räntan (APR).

vad är ett hem kapital lån?

Det är ett lån du får baseras på det egna kapitalet i ditt hem. Enkelt uttryckt är det skillnaden mellan det aktuella värdet på ditt hem och hur mycket du är skyldig för bolån. Självklart kan du inte göra något med den hem förrän du är klar att betala avbetalningarna.

Eget kapital, enligt denna definition, varierar med tiden. Du är skyldig mindre, du har mer eget kapital. Ditt hem förvärvar mer värde, har du ännu mer kapital. Så, för att göra saker ännu tydligare, är uttrycket “eget kapital” som motsvarar “topplån”. Således, för första inteckning, är det egna kapitalet i hemmet hela beloppet.

skillnaderna, jämfört med en första inteckning

Återbetalningstiden Term är oftast kortare, mellan 5 och 15 år, mot en första inteckning, som kan nå en löptid på 30 år. Räntan är ganska lika, eftersom säkerheten är densamma som för en första inteckning.

Så, vad är ett hem kapital lån för?

Användningen av ett hem kapital lån är så gott att du kan låta fantasin flöda. Och det är den viktigaste funktionen: Använd lån för vad du vill, inga frågor. Det är något som ett personligt lån, men för ett större belopp, en längre återbetalningstid sikt och en lägre april

några exempel på användningsområden

Betala av kreditkort skuld är en. Du skulle bli förvånad över de besparingar du gör på ränta, byter från en typ av skuld till en annan. Samtidigt förbättrar det din kreditvärdighet, eller åtminstone den undviker försämring av din ekonomiska bilden.

Skolgång eller universitet för dina barn. Du kanske vill erbjuda en klumpsumma för hela löptiden, för en intressant skriva av, spara lite pengar där och ha en lång tid att betala för det. Men se till att alla dina andra grundläggande behov täcks, innan tänka denna användning.

se upp för fallgroparna

Tja, om du är djupt i skuld, är ett hem kapital lån en bekväm lösning för att få ut av det. Men, kommer du stoppa spiralen av att få in mer skuld och återkomma till hem kapital för att få ut av det igen? Verkligheten är tuff. Det är en tid när du kör ut ur eget kapital i ditt hem och du hamnar i allvarliga problem.

några goda råd

Av alla användningsområden, är det mest lämpligt att tillämpa den på en förbättring av ditt hem, eftersom detta kommer att öka värdet på det, förbättra det egna kapitalet, utan också förbättra din situation. Du kan även överväga en liten “försäkring” genom att hålla en del av vinstandelslån för förbättring av hemmet, för att hålla insatserna på en bekväm höjd och använd resten till andra ändamål.

låt dig inte fångas off-guard

Kom ihåg att ditt hem står på spel. Det ger dig en mycket bekväm typ av lån, men håll ögonen öppna, speciellt om du är den tvångsmässiga typen av Spender.