hem kapital lån – en säker finansieringskälla injektion

För många av oss som har fallit på hårda tider, kan lösningen på problemet vara närmare hem än vad vi kanske trott. Värdet av vår egen fastighet kan ge en rutt till en kontant bonanza som kommer att se utestående skulder rensas. Ett hem kapital lån kan se en person som återvänder till ett tillstånd av ekonomisk trygghet.

Det kan tyckas ologiskt att en befintlig inteckning kan förbises och potentialen för ytterligare medel på ett hem kan identifieras. Men det är möjligt att få lån godkänt baserat på hem kapital. I grund och botten, är ekvationen baseras på det faktum att, som vi betalar våra inteckning, förhållandet egendom skuld till inkomst förändringar till förmån för låntagaren, medan tiden kan se värdet på hemmet ökar också.

Så, i att få lån genom eget kapital i hemmet, kan en betydande kassatillskott säkras att reglera utestående hushållets räkningar, samt befintliga personliga och kreditkort skuld. Plötsliga väsentliga kostnader, som medicinska räkningar, kan också behandlas nästan omedelbart.

hur eget kapital fungerar

Grunden för kapitalet ligger i det faktum att med varje inteckning återbetalning görs, värdet av den egendom som ägs ökar, vilket skapar utrymme för ett hem kapital lån. Till exempel, om en inteckning är $ 250.000, med amorteringar per månad $ 900 över 25 år, efter 5 år, skulle vissa $ 55.000 har tagits av inteckningen huvudman. Därför ökar det tillgängliga kapitalet med $ 55000.

Men godkända lån baserat på hem kapital också ta hänsyn till förändringar på fastighetsmarknaden, som i allmänhet rör sig uppåt. Under samma period, får egendomen värdet öka till $ 275.000. Detta innebär att när de ansöker om ett lån genom eget kapital i hemmet, kan den sökande komma upp till $ 80.000.

Men kanske en kontant summa på $ 40.000 är allt som krävs, vilket innebär att ett hem kapital lån bör tillämpas för att rensar befintliga lån och ger extra pengar. Detta innebär att en siffra på $ 235,000 kan sökas, vilket är mindre än den ursprungliga, vilket gör återbetalningar mer hanterbar och ändå ge en välbehövlig extra pengar.

Fördelen med att ta eget vägen

Det finns två huvudsakliga fördelar med att få godkända lån baserat på hem kapital snarare än bara ett stort personligt lån. Den mest uppenbara är att den ursprungliga inteckningen återbetalas, vilket genast har en positiv inverkan på kreditbetyget för låntagaren.

Detta i sin tur innebär att en del av termerna i en förnyad lån kan vara bättre, såsom räntan sjunker. Detta innebär att få ett lån genom eget kapital i hemmet, är säker på att ha en lägre ränta än någon annan typ av lån.

Den andra stora fördelen av lån hem kapital är att potentialen finns alltid där för att upprepa bedriften och söka en annan stor kapitaltillskott. Så, efter några år, när lånet har sett en stor del återbetalas, och värdet av dess egendom har ökat lite mer, kan låntagaren försöka att återigen ha ett lån godkänt baserat på hem kapital.

viss försiktighet

Dock kan denna typ av refinansiering strategi fungerar endast om värdet av lånet genom eget kapital i hemmet är lägre än det ursprungliga lånet. Anledningen är att de betydande fördelar kommer att missas om lånet totalt förblir densamma eller ökar. Räntorna kan sjunka, vilket gör ett större hem frestande kapital lån, men kom ihåg att graden av sparande beror på storleken på den huvudansvarige.