hem kapital lån – en guide för att jämna vägen till godkännande

Hemmet ger utan tvekan det säkraste sättet att höja extra medel, med tillgången på bostadslån eget kapital som tillåter villaägare att utnyttja fritt eget kapital. Idén kan tyckas märkligt, med tanke på att en befintlig inteckning är en stor skuld. Men det är faktiskt inte sant alls.

Alla som äger sitt eget hem har en värdefull tillgång på sina händer. Ett hypotekslån behövdes för att säkra egendom, men med tiden och betalningar upprätthålls, desto mer tillgängliga kapitalet växer. Och godkända lån baserat på hem kapital innebär detta värde omvandlas till reda pengar.

För de av oss med ökade skulder, eller som har stora kostnader runt hörnet, tjänat på värdet på hemmet är en hållbar lösning. Men det är viktigt att, när de söker kapital lån på hemmet, är alla de fallgropar och uppgifter kända. Denna korta guide till några av de viktigaste aspekterna lån kan hjälpa ditt program att fungera smidigare.

hur det fungerar

Först och främst, det sätt som hem kapital lån arbete är ganska enkel. En inteckning är säkrad för att köpa hem och, månad för månad, är denna inteckning lönat sig. Om värdet av att lånet är $ 250.000, med månatliga avbetalningar på kanske $ 1400 över 25 år, kan den huvudansvarige återbetalas per månad vara $ 1,200. Så, efter 5 år, kommer omkring $ 72.000 har återbetalats.

Vad det betyder är att det egna kapitalet i hemmet har ökat till $ 72.000, medan marknadsvärdet på fastigheten kan också ha ökat – kanske vid $ 25,000 – i denna tid att lägga ytterligare värde. I alla då, godkände ett lån baserat på hem kapital kan vara så hög som $ 100.000.

Mekaniken av vinstandelslån på hemmet är sådan att om $ 50.000 behövas, att den totala återstående inteckning köps ut, och ett ytterligare lån på $ 50,000 tillsätts. Det innebär ett totalt eget kapital lån på $ 228.000 beviljas.

kapital lån förmåner

Men tillgång till de extra medel för att täcka college-flöden, näringslivets investeringar eller täcka medicinska räkningar, är bara en del av nyttan av bostadslån eget kapital. De andra plus avser kreditvärdighet. I grund och botten, eftersom den ursprungliga inteckningen har betalats i sin helhet, och i förtid, är kreditbetyg för låntagaren ökat.

Vad är mer, är ett lån godkänt på grundval av hem kapital lån med säkerhet, vilket innebär att räntan är lägre. Detta, tillsammans med det återbetalade inteckning innebär att en betydligt bättre affär kan avnjutas. Så, inte bara är det andra lånet lägre, men de månatliga återbetalningarna är lägre också, kanske med så mycket som $ 100 per månad.

Detta frigör ytterligare medel i fickan, vilket gör vinstandelslån på hemmet en sund finansiering alternativ.

där riskerna ligger

Men det finns fortfarande risker för ett hem kapital lån som bör övervägas. Den mest uppenbara är att underlåtenhet att betala kan innebära att förlora ditt hem, eftersom lånet utfärdas med hemmet som säkerhet.

Den andra risken är en som lätt kan undvikas, om värdet av lånet godkändes på grundval hem kapital. Om för mycket är lånat då låntagare riskerar finansiell instabilitet.

Med avseende vårt exempel, kan det vara frestande att söka maximal rättvisa – alla $ 100.000 – men detta skulle innebära en högre summa än den ursprungliga, och högre amorteringar. I ett sådant fall, kan kapital lån på hem destablize ekonomi helt, vilket resulterar i konkurs.

Det är också viktigt att komma ihåg att en mängd avgifter förknippade med bostadslån eget kapital, från advokatarvoden till fastighetskostnader omvärdering. Dessa måste vägas in i den totala värde också.