hem kapital lån – 3 vanliga bedrägerier för att undvika

Home eget kapital förblir en av de mest populära finansieringsinstrument bland husägare. Det kan ge dig snabb tillgång till kontanter genom att utnyttja det egna kapitalet (eller ägande) du har i ditt hem. Det kan vara ett effektivt sätt att finansiera en renovering, kostnader utbildning, eller ens ett andra hem.

Men dessa lån får också en hel del husägare i trubbel varje år, och i de värsta scenarierna som de även kan leda till utestängning och förlust av hemmet. Ovanpå det, finns det några vanliga bedrägerier i samband med vinstandelslån och kreditlöften. Federal Trade Commission (FTC) är ständigt spåra de senaste bedrägerier och husägare varning om dem. Här är en sammanfattning av några av de vanligaste scenarierna bör du se upp för …

Ett. eget kapital strippning

I detta scenario, kommer långivaren faktiskt hjälpa dig “pad” ditt angivna inkomster på lånet ansökningsblanketten för att kvalificera dig för lånet. “Varför skulle de göra något sådant?” kanske du frågar. Rovgiriga långivare använder denna taktik eftersom de inte bryr sig om din faktiska förmåga att göra de betalningar – de kommer helt enkelt utestänga på ditt hus och dra nytta av det kapital du har byggt upp under åren.

Om din inkomst är utanför vissa parametrar, men långivaren säger “vi kan göra detta arbete,” du borde redan vara på din vakt. Det är röd flagga # 1. Om de försöker övertala dig att du kan göra betalningar som verkar utom räckhåll, har du ett annat varningstecken. Du är den enda person som ska fatta beslut om din förmåga att betala tillbaka ett lån!

2. den hjälpsamma entreprenören bluff

Detta scenario börjar oftast med ett hem förbättring entreprenör (t.ex. en takläggare) som knackar på dörren till husägare för att erbjuda sina tjänster. Många husägare kommer att säga, “Ledsen, men den typen av projekt är inte i vår budget just nu.” Entreprenören kommer att motverka detta genom att säga att han arbetar med en långivare som kan hjälpa kompensera kostnaderna. Lång historia kort – husägare tecknar några papper som visar sig vara ett hem kapital lån.

Denna bluff är inte lika vanligt som det en gång var. Men det händer fortfarande regelbundet över hela Amerika, så det är värt att nämna i vår lista. Tyvärr, som med många bedrägerier, de äldre är ofta målet med denna strategi.

Det första du måste inse är att en seriös entreprenör sällan kommer träna dörr-till-dörr marknadsföring. Det är den första röda flaggan. Dessutom bör en entreprenör hänvisa dig aldrig till en tredje part långivare – det är en intressekonflikt. Det är andra röda flaggan.

Tre. Lån “Stacking” eller Vända

Jag hänvisar till denna bluff som “lån stapling,” eftersom det är vad sker. Den vanligaste termen för det är “lånet vända.” Oavsett vad du kallar det, går det scenario som detta. Långivaren kommer att erbjuda husägare en andra vinstandelslån efter husägare har redan fått en första (och gjorde några betalningar på det). I grund och botten, refinansierar långivaren ursprungliga lånet bevilja husägare extra pengar.

I vissa fall kommer detta att ske mer än en gång. Och med varje ny runda av finansiering, skattesatserna får vanligtvis högre och avgifterna större. Låntagaren har nu ännu mer pengar att använda för vad föranledde den första vinstandelslån – men de har också en hel del mer skuld spridas ut över en längre tidsperiod. Villaägare som faller offer för denna bluff ofta få in över deras huvuden med alla de avgifter som stack upp på dem. Det är ett bra sätt att förlora ditt hem.

det finns några pålitliga långivare

Jag menar inte att skrämma dig bort från vinstandelslån som en finansieringskälla. Tvärtom kan det vara ett användbart verktyg för ett ansvarsfullt låntagare, och det finns gott om seriösa långivare som kommer att erbjuda dig lika villkor och behandling. Jag försöker bara varna dig om de vanliga bedrägerier som går längs med dessa typer av lån.

Mitt råd är att använda en långivare du har hört talas om innan, ett företag som har funnits under en lång tid och har ett rykte på spel. Vara en smart konsument när de driver ett sådant program. Göra massor av forskning och låta sunt förnuft vägleda dig.