hem kapital kredit, ditt hem och dina alternativ konkurs

Mortgage frågor har dominerat rubriker i tidningar och finansiella tidskrifter ända sedan lågkonjunkturen startade. Med miljontals hushåll på gränsen till avskärmning och unconfident statliga försök att hjälpa låntagare i svårigheter, inteckning problem är verkligen värt uppmärksamhet. Som många konsumenter har valt konkurs som en lösning på sina ekonomiska problem, många undrar vad som kommer att hända med deras hem kapital kredit.

hem kapital lån är generellt behandlas lika som bolån

Hem kapital lån är säkerheter med bakomliggande lån och därför behandlas på samma sätt som bolån är. Enligt USA: s konkurslagstiftning är hem kapital linjer kredit betraktas som en andra eller en tredje inteckning, och kunde inte släppas om inte låntagaren är villig att ge upp den egendom de backas. Därför är det nästan omöjligt att fullgöra ett hem kapital lån om du tänker behålla din bostad, med undantag för vissa sällsynta fall.

vissa undantag kan göras med hjälp av lagen komplexitet

En bra konkurs advokat kanske kan hjälpa dig att skapa grunder för ett hem kapital ansvarsfrihet trots en korrekt bedömning av hemmet marknadsvärde. Det viktigaste här är remsor lånet om ditt nuvarande hem värde är mindre än den mängd skulder knutna till den. Dock kräver en sådan handlingslinje en gedigen kompetens inom området konkurslagstiftning och betydande erfarenhet av domstolsförhandlingar. Den konkurslag är så komplicerad att det kan innebära vissa svårigheter för konsumenter som söker konkursskydd från fordringsägarna, samt ge några dolda konster och knep med hjälp av en kunnig konkurs advokat. Många amerikaner har redan dragit nytta av lag brister som användes till deras fördel, så att utsläpp av vissa säkrade skulder, såsom ett hem kapital kredit.

få en kunnig jurist på din sida är avgörande

Konkurslagstiftning är så komplexa att även några jurister har svårt att tolka dem, onödigt att nämna en genomsnittlig medborgare. Det är just därför man väljer en erfaren advokat är så viktigt. De flesta människor utövar en kostnadseffektiv metod för att välja en advokat för att hantera sin konkurs fall. Även om det kan fungera för konsumenter som inte äger några värdefulla tillgångar och har stora mängder oprioriterade skulder, är det definitivt inte är rätt strategi för komplexa ärenden, där fastigheter med flera knutna lån. Spara flera hundra dollar i dag kan kosta dig flera tusen i hem kapital lån återbetalningar för åren framöver. Det är därför som ringer varje konkurs advokat från dina lokala gula sidorna försöker jämföra priser är definitivt inte ett alternativ.

Att hitta rätt konkurs advokat innebär viss forskning och säkerhetsprövning. De saker att titta efter är medlemskap i konkurs föreningar, kunders, och en lokal advokatsamfund och en BBB-office rekord. Många respektabla och erfaren konkurs advokater erbjuder gratis inledande samråd där de förklara dina alternativ och föreslå en kostnadseffektiv strategi. Dessutom väletablerade jurister upprätthåller bloggar och webbplatser där de svarar på frågor om sina potentiella kunder och ger information om konkurs alternativ, inklusive att hantera bolån och hem linjer eget kapital på kredit.