hem kapital grunderna

Köpa ett hem är en stor händelse i livet. Det är en investering som med tiden skulle kunna ge en betydande ökning i värde. Eftersom åren fortskrider, kan värdet på ditt hem ökar. Om och när det är dags att sälja, förhoppningsvis hittar du att du kan få mer pengar för ditt hem än vad du ursprungligen betalade för det, ger dig en vinst.

Men andrahandsvärde, eller ens det beräknade värdet innan en försäljning, i ditt hem är inte det enda värdet ditt hem innehåller. När du köper ett hem och göra betalningar på ditt hem inteckning, börjar du bygga vad som kallas hem kapital. Hem kapital är skillnaden mellan det aktuella värdet av ett hem och resterande skulden på hypotekslån. Som rektor för inteckning belopp minskar som en följd av månatlig avbetalning, hem kapital ökar – även om hemmet inte ökar i värde. Så, kan du bygga hem kapital från en ökning av den potentiella försäljningspriset för ett hem och från att betala ner inteckning som du är skyldig på ditt hem.

Vad är värdet av Home Equity?

Hem kapital är pengar på banken. Villaägare kan låna mot deras hem kapital för att betala för hem reparationer och renoveringar, skolundervisning, dyra medicinska kostnader, och även betala av skulden. Ditt hem ger dig ekonomiska möjligheter inte många långivare kan ge. Hem kapital är en betydande fördel att köpa ett hem och en stor ekonomisk resurs att ha. Du vet aldrig vad livet kommer att kasta på dig. Det är alltid bra att ha en “grundplåt” för lättillgängliga byggt upp kapital för att vända sig till om du står inför en ekonomisk kris.

Hur använder jag mitt hem kapital?

Om du vill använda ditt hem kapital för reparationer i hemmet, college undervisning, etc., måste du först få ett hem kapital lån. Ett hem kapital lån är ett lån baserat på ditt hem kapital. Det finns två typer av lån hem kapital:
1) Ett topplån (aka traditionell hem kapital lån), och
2) Ett hem kapital kredit lån.
Ett topplån är ett lån där långivaren lånar dig ett engångsbelopp, baserat på ditt hem kapital och ränta börjar ansamlas när lånet utfärdas. Ett hem kapital kredit lån, däremot, är ett lån där långivaren ger dig ett kreditkort eller checkhäfte som du kan använda för att göra inköp. Precis som en andra inteckning, är det belopp du kan spendera baserat på ditt hem kapital. Men till skillnad från en andra inteckning, startar ränta på ett hem kapital kredit lån inte ackumulera tills du gör ditt första köp med kortet / checkhäfte.

Båda hem kapital lån typer är möjliga sätt att utnyttja ditt hem kapital.
Vilken typ av lån du väljer är upp till dig och dina specifika finansiella behov. Båda lån typer är huvudsakligen lån till låg ränta och, för de flesta lån hem kapital, är den ränta du betalar skatt avdragsgill.

Det är dock viktigt att veta att när du tar ut ett lån hem kapital, betyder det att långivaren kan reposes ditt hem om du standard på dina betalningar. Med andra ord, om du inte betalar ditt lån hem kapital helt eller standard på alltför många betalningar, kan banken eller långivaren ta bort ditt hem och använda dess aktuella värde att betala för vad som skyldig. Så det är viktigt att du behåller dina lån betalningar. Ett hem kapital lån är en stor ekonomisk resurs, men om du inte betalar tillbaka det, kan det kosta dig ditt hem.

Köpa ett hem är en satsning värd att ta. Bedömningen av ditt hem värde och det kapital du kan bygga göra ditt hem en lönsam investering som inte lätt kan matchas.