hem inteckning refinansiera lån din FICO poäng & inteckning refinansiering

Din FICO kredit värdering används av låneinstitut för att avgöra hur mycket av en risk du är för ett hem inteckning refinansiera lån. Ju lägre poäng, desto mer kommer du att betala när inteckning refinansiering. Det finns sätt att förbättra din kredit innan du ansöker och spara pengar på yourhome inteckning refinansiera lån. Här är tips på hur du polera din FICO poäng och kvalificera sig för en bättre inteckning refinansiering ränta.

FICO står för Fair Isaac Corporation, uppkallad för företaget som beräknar din poäng. Fair Isaac utvärderar innehållet i dina kreditupplysningar och tilldelar ett numeriskt värde till din kreditvärdighet. Eftersom det finns tre företag som upprätthåller register, kommer du att ha tre FICO betyg, en för varje kredit byrå. Innan du överväga inteckning refinansiering är det viktigt att begära kreditupplysningar från varje kreditupplysningsföretag och noggrant granska dina poster för fel.

Eventuella negativa uppgifter som finns i dina kreditupplysningar kommer att skada din FICO poäng. Andra faktorer som påverkar din FICO poäng är den tid du har använt kredit, mängden tillgängliga krediter mot dina skulder, negativ kreditinformation i din fil, samlingar, eventuella avskrivningar eller kundförluster. Om du hittar fel i din kredit historia är det viktigt att bestrida felet och ge tillräckligt med tid för korrigeringen att höja din FICO poäng innan du ansöker om ahome inteckning refinansiera lån.

hur du kan förbättra din FICO poäng innan inteckning refinansiering

Förbättra din kredit värdering tar tid, det finns ingen quick fix, men det finns åtgärder du kan vidta för att öka din poäng. Först, se till att du betalar alla dina räkningar i tid som 35% av din FICO poäng är baserat på dina tidigare betalningar. Fair Isaac baserar också 30% av din FICO poäng på mängden av dina skulder och din tillgängliga kreditgräns. De återstående faktorerna inkluderar 15% baserat på längden på din kredit historia, 10% på beloppet för senare förfrågningar, och 10% på typ av kredit konton du använder.

De objekt som du kan kontrollera innan inteckning refinansiering är att betala dina räkningar i tid, hålla låga saldon på dina kreditkort och betala av negativ information som finns i dina kreditupplysningar. Ju mer tid du har att ägna åt att förbättra din kredit värdering, desto mer kan du öka din FICO poäng. Om du är en husägare med dålig kredit du vill ägna minst sex månader för att förbättra din FICO poäng innan du ansöker om ahome inteckning refinansiera lån. Du kan lära dig mer om din kredit och hur det påverkar inteckning refinansiering genom att registrera ett gratis inteckning handledning.