hem inteckning refinansiera – förstå hur hemmet bolåneräntor och slutliga kostnaden kan hjälpa dig att spara

Kostnaden för ditt hem inteckning refinansiera paket består vanligtvis av ett antal komponenter och de beslut som fattats om dessa faktorer kommer att påverka kostnaden för lånet både vid stängningstid och under lånets löptid. Den slutliga kostnaden för eventuella lån drivs av de priser billån, antingen fast eller justeras under loppet av tiden, med den avslutande kostnader samt avgifter lån tillämpas på lånet och hur lång tid innan lånet betalas ut i full. Var och en av dessa faktorer kan ha en betydande inverkan på det belopp som du betalar för att använda pengarna för att köpa ditt hem.

fast eller justerbar?

Ett fast pris för ditt refinansiera hem inteckning innebär att räntan sätts vid tidpunkten för lånet stängning och inte varierar beroende på stigande eller fallande marknadsmässiga, ekonomiska aspekter eller andra faktorer som är utanför din kontroll. En justerbar sats inteckning (ARM), å andra sidan kan förändras, särskilt i fall där räntorna stiger stadigt eller ens drastiskt under en relativt kort tidsperiod. Däremot har den ARM har fördelen kostar mindre under de inledande betalningstider som kan variera från sex månader till två år.

Utgående kostnader

Utgående kostnader som tillkommit under ett hem inteckning refinansiera kan visas i en högre eller lägre ränta och kan läggas till huvudmannen som skall återbetalas på lånet eller kan krävas att betalas kontant vid tillträde. Typiska kostnader som är förknippade med stängning är förbetalda räntepunkter, lån avgifter dokument, lån avgifter originering, titel sök, egendom inspektion och bedömningar egendom. Huruvida dessa betalas direkt, eller rullas in i kostnaden för lånet, måste de betalas och måste betraktas som en kostnad för pengar.

alternativet arm

En option ARM är en relativt ny typ av refinansiering på marknaden och är vanligare med nya bostadslån än med refinances. Att välja denna typ av hypotekslån, innebär att du börjar lånet med betalningar som är mindre än de nödvändiga kostnaderna för att täcka billån räntor och kostar viktigaste. Skillnaden mellan betalningen belopp och den totala kostnaden för den månatliga utbetalningen är helt enkelt till den huvudsakliga balans och ränta belastar det reviderade beloppet. För en person med en flexibel intäkter detta kan vara ett bra val, men det kräver självdisciplin för att göra ytterligare betalningar när inkomstnivån är högre.

Lån sikt

En annan komponent som är viktig för att bestämma den slutliga kostnaden för hem inteckning refinansiera är att av lånet sikt. Detta är faktiskt den tid innan inteckning komplett lönat sig. Självklart, ju längre tid det tar att betala av huvudmannen, desto mer intresse kommer att debiteras och vice versa. Samtidigt innebär ett längre lån sikt att betalningarna på månadsbasis blir lägre eftersom en mindre del går mot huvudmannen.