hem inteckning godkännande hur är proceduren klar

Svara på formell begäran hos din bank val är det första steget, som kan vara en lång process, för att ansöka om ett billån för att finansiera köp av ditt drömhus. Metoderna för att besvara formuläret är många och kan göras på kontoret av det långivande institutet, på webben och även per post. Oavsett vilken metod som används för att fylla i formuläret är det nödvändigt att föra register över ansökan att låta konsumenten att följa dess utveckling.

Det finns många delar av hemmet inteckning ansökan som skall slutföras vid tidpunkten för ansökan. Här är de element som ingår i ett hem inteckning ansökan:

finansiell information om resursen

All finansiell information som inkluderar nettoförmögenhet, finansiella ställning, efterskott som du är skyldig, skuld och kredit värdering av låntagaren in i hemmet processen inteckning godkännande. Associationen av all denna information kommer att påverka den finansiella kreditvärdigheten hos låntagaren.

uppgifter om anställning

Sysselsättning Information rapportera hur länge arbetstagaren har varit en del av företaget, tjänade inkomsten genom en årlig eller månatlig basis och jobb stabilitet kommer också att undersökas vid denna tidpunkt.

informationen om fonder

Medel som förs till garantera förvärvet av huset beaktas i hemmet inteckning godkännandeprocessen. De punkter som har analyserats inkluderar den första insättningen för billån finansieras av löner, finansiella resurser och alla andra investeringar konto.

fastighetsvärde uppgifter

Ett ytterligare steg i hemmet inteckning godkännandeprocessen är att lånad kommer att granska den monetära värdet av fastigheter och jämföra dem med försäljningspriset på huset. Denna funktion tillåter kreditinstitutet att beräkna det framtida värdet på huset.

Efter ansökan har utvärderats av banken, kommer långivaren allmänhet komma upp med ett nummer baserat på mängden av intjäning i kombination med kredit värdering och finansieringskällor för att återbetala skulden för det totala belopp som hem köparen är godkänd för. Detta nummer kommer att göra det möjligt för låntagaren att söka potentiella hus inom prisintervallet eller budget som bygger på deras överkomliga priser.

Hur mycket har du råd för ett billån?

Loaners rekommenderar alltid att spendera ett belopp som inte överstiger 25-30 procent av lönen på boendekostnaderna – dessa procenttal är ofta beaktas när billån in för godkännande krafter.

Kostnaden för den månatliga hem inteckning betalning är inte den enda faktor beaktas i hemmet inteckning godkännandeprocessen, flera olika kostnader beaktas. Många kostnader som ni inte bryr innan han blev husägare, kommer med ägandet av fastigheten. Avgifter i samband med husägare föreningar eller avgifter bostadsrätt samt stads-och fastighetsskatt, allmänna kostnader nytta och annan restaurering eller reparationer. Det är avgörande för den potentiella husägare att förstå att ägandet kan kosta mer än den månatliga utbetalningen – godkännandeprocessen kan belysa denna fråga för många framtida husägare.

Ett stort antal villaägare söker förhandsgodkännande eftersom det hjälper dem att justera finanserna och påskynda processen av jakt efter ett hem. Pre-typgodkännande kan skära ner den tid som det tar att få avtalet till det långivande bolaget och helt enkelt underlätta hela processen. Det föreslås att alla konsumenter blir lånelöfte med sin lånad för att få en lättare hemma process inteckning ansökan.